Таг: Град Скопје

1 68 69 70 71 72 700 / 714 НАПИСИ
КОЦЕ И ВЛАДАТА ОСУМ ГОДИНИ НОСЕЛЕ ОДЛУКИ КОИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ОТРОВИТЕ ВО ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ

КОЦЕ И ВЛАДАТА ОСУМ ГОДИНИ НОСЕЛЕ ОДЛУКИ КОИ ГИ ЗГОЛЕМУВААТ ОТРОВИТЕ ВО ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ

Сите мерни станици на Министерството за животна средина во Скопје вчера покажуваа зголемено присуство на канцерогените честички ПМ10 и ПМ2,5. Загадува ...
БАРОКНИ КАНДЕЛАБРИ ОД 1.600 ЕВРА НА ПАТЕКАТА ЗА ЏОГИНГ КРАЈ ВАРДАР

БАРОКНИ КАНДЕЛАБРИ ОД 1.600 ЕВРА НА ПАТЕКАТА ЗА ЏОГИНГ КРАЈ ВАРДАР

Рекреативната патека покрај Вардар во Скопје доби барокно осветлување. Новите златно-зелени канделабри вчера светеа и во ден. Поставени се на патеката ...
ЗА ВИКТОР МИЗО И НЕГОВИТЕ ВРАБОТЕНИ НЕ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ НА ПАРТИЗАНСКА

ЗА ВИКТОР МИЗО И НЕГОВИТЕ ВРАБОТЕНИ НЕ ВАЖАТ ПРАВИЛАТА ЗА ЗАБРАНЕТО ПАРКИРАЊЕ НА ПАРТИЗАНСКА

За Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони не важат правилата на Град Скопје. За да можат да паркираат вработените во Дирекцијата на чело ...
ДЕНЕС БЛОКАДА НА ПАРТИЗАНСКА ВО СКОПЈЕ ПОРАДИ УКИНАТИТЕ ПАРКИНГ МЕСТА КАЈ УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ДЕНЕС БЛОКАДА НА ПАРТИЗАНСКА ВО СКОПЈЕ ПОРАДИ УКИНАТИТЕ ПАРКИНГ МЕСТА КАЈ УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Блoкада на булеварот Партизански одреди во Скопје за денес најавија станари од зградите на потегот од Универзална сала до улицата Рузвелтова. Во 15 ча ...
И КОЦЕ И ЖЕРНОВСКИ СЕ ПРАВАТ НЕНАДЛЕЖНИ ЗА ОПАСНИОТ БИЛБОРД НА РАСКРСНИЦА ВО ДЕБАР МААЛО

И КОЦЕ И ЖЕРНОВСКИ СЕ ПРАВАТ НЕНАДЛЕЖНИ ЗА ОПАСНИОТ БИЛБОРД НА РАСКРСНИЦА ВО ДЕБАР МААЛО

Нема одговорен за изборот на локацијата на новиот билборд на аголот што го формираат улиците Орце Николов и Ленинова или по ново Аминта Трети во Дебар ...
КОЦЕ И СОКОЛ СЕ НАТЕГААТ ЗА ТОАЛЕТ, А СОПСТВЕНИЧКАТА СЕ КАПЕ ПО КОМШИИ

КОЦЕ И СОКОЛ СЕ НАТЕГААТ ЗА ТОАЛЕТ, А СОПСТВЕНИЧКАТА СЕ КАПЕ ПО КОМШИИ

Народниот правобранител на 25 јули годинава повел постапка по претставка на Елица Обрадовиќ, жителка на улицата Арсениј Јовков во скопската населба Ѓо ...
КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

Од 2014 година граѓаните на Скопје веќе не можат да се сретнат со градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски на таканаречениот Отворен ден за граѓани ...
ОПШТИНИТЕ И ИЗИИС БАРААТ OШТЕТУВАЊА НА УЛИЦИТЕ И ИНСТАЛАЦИИТЕ

ОПШТИНИТЕ И ИЗИИС БАРААТ OШТЕТУВАЊА НА УЛИЦИТЕ И ИНСТАЛАЦИИТЕ

Екипи од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) заедно со претставници од скопските општини, денес ќе прават увид на ...
ДВОЈКАТА ШТО ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ПРОСЛАВАТА НА 8 СЕПТЕМВРИ 1991, МИЛАН ТАЛЕВСКИ И ЈОВАН КЕКЕНОВСКИ

ДВОЈКАТА ШТО ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ПРОСЛАВАТА НА 8 СЕПТЕМВРИ 1991, МИЛАН ТАЛЕВСКИ И ЈОВАН КЕКЕНОВСКИ

    Дваесет и пет години не избришале ниту делче од сеќавањата на првите луѓе на Скопје за време на осамостојувањето, Милан Талевс ...
БАРОК И ЗА „ПАЛОМА БЈАНКА“ , АРХИТЕКТОТ ВЕЛИ ДЕКА ВЛАСТА МУ ПРЕДИЗВИКУВА ИНФАРКТ

БАРОК И ЗА „ПАЛОМА БЈАНКА“ , АРХИТЕКТОТ ВЕЛИ ДЕКА ВЛАСТА МУ ПРЕДИЗВИКУВА ИНФАРКТ

Барокот за ТЦ „Палома бјанка“ не е повеќе само во најава. Град Скопје на оглас побара фирма која за 7000 евра ќе го изработи основниот проект врз осно ...
1 68 69 70 71 72 700 / 714 НАПИСИ