Таг: граничен спор

20 ИНДИСКИ ВОЈНИЦИ УБИЕНИ ВО ГРАНИЧНИОТ СУДИР СО КИНА, БИТКАТА СЕ ВОДЕЛА СО КАМЕЊА И ПАЛКИ

20 ИНДИСКИ ВОЈНИЦИ УБИЕНИ ВО ГРАНИЧНИОТ СУДИР СО КИНА, БИТКАТА СЕ ВОДЕЛА СО КАМЕЊА И ПАЛКИ

Кина и Индија меѓусебно се обвинуваат за провоцирање на вчерашниот судир во спорна хималајска област, кога загинаа најмалку 20 индиски војници. Индија ...
ШВЕДСКА И НОРВЕШКА ВО ГРАНИЧЕН СПОР ПОРАДИ ИРВАСИ

ШВЕДСКА И НОРВЕШКА ВО ГРАНИЧЕН СПОР ПОРАДИ ИРВАСИ

Шведска и Норвешка се најдоа во необичен граничен спор, што го предизвикаа ирваси, кои слободно поминуваат од една во друга земја. Норвешкиот минис ...
2 / 2 НАПИСИ