Таг: групирање

ЗАБРАНАТА ЗА ГРУПИРАЊЕ НЕ ВАЖИ ЗА РОДИТЕЛИ СО ДЕЦА И ПРИ ЧЕКАЊЕ АВТОБУС

ЗАБРАНАТА ЗА ГРУПИРАЊЕ НЕ ВАЖИ ЗА РОДИТЕЛИ СО ДЕЦА И ПРИ ЧЕКАЊЕ АВТОБУС

Владата на вчерашната седница донесе одлука во кои услови нема да важи мерката за забрана за групирање на повеќе од 4 лица на јавен простор во текот н ...
НЕМА ПОТРЕБА ОД ПОЛИЦИСКИ ЧАС, АКО ЛУЃЕТО НЕ СЕ ГРУПИРААТ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

НЕМА ПОТРЕБА ОД ПОЛИЦИСКИ ЧАС, АКО ЛУЃЕТО НЕ СЕ ГРУПИРААТ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче денес рече дека засега не се планира воведување полициски час, откако вчера се објави таква информација во медиу ...
СЕ ЗАБРАНУВА ГРУПИРАЊЕ ПОВЕЌЕ ОД 4 ЛИЦА НА ОТВОРЕНО И ПРЕКУ ДЕН

СЕ ЗАБРАНУВА ГРУПИРАЊЕ ПОВЕЌЕ ОД 4 ЛИЦА НА ОТВОРЕНО И ПРЕКУ ДЕН

Забраната за групирање на повеќе од 4 лица на јавен простор, односно во паркови, јавни површини или каде било на отворено веќе не важи само по 21 часо ...
МВР ЌЕ КОНТРОЛИРА ДАЛИ СЕ НОСАТ МАСКИ И НЕМА ГРУПИРАЊЕ ВО ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ

МВР ЌЕ КОНТРОЛИРА ДАЛИ СЕ НОСАТ МАСКИ И НЕМА ГРУПИРАЊЕ ВО ОХРИДСКИТЕ БРОДОВИ

Треба да се воведе редарска служба што ќе се грижи за безбедноста од ширење на ковид-19 при влез и за време на престојот на патници во бродот, како и ...
КРИВИЧНО ЌЕ СЕ ОДГОВАРА ЗА ГРУПИРАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ОД ПЕТ ЛИЦА, А ЌЕ ИМА КАЗНИ И АКО НЕ СЕ ОДРЖУВА РАСТОЈАНИЕ ОД ДВА МЕТРА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

КРИВИЧНО ЌЕ СЕ ОДГОВАРА ЗА ГРУПИРАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ОД ПЕТ ЛИЦА, А ЌЕ ИМА КАЗНИ И АКО НЕ СЕ ОДРЖУВА РАСТОЈАНИЕ ОД ДВА МЕТРА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Кривично ќе одговараат граѓани кои на јавна површина ќе бидат во група над 5 лица. Мандатни казни ќе се изрекуваат за групирање на јавна површина на п ...
5 / 5 НАПИСИ