Таг: Хади Матар

НАПАЃАЧОТ НА РУЖДИ КАЖА ДЕКА ПРОЧИТАЛ САМО ДВЕ СТРАНИЦИ ОД НЕГОВАТА КНИГА „САТАНСКИ СТИХОВИ“

НАПАЃАЧОТ НА РУЖДИ КАЖА ДЕКА ПРОЧИТАЛ САМО ДВЕ СТРАНИЦИ ОД НЕГОВАТА КНИГА „САТАНСКИ СТИХОВИ“

Напаѓачот на Салман Ружди изјави дека прочитал само две страници од неговата контроверзна книга „Сатански стихови“, поради која бившиот ирански водач, ...
НАПАЃАЧОТ НА РУЖДИ ОБВИНЕТ ЗА ОБИД ЗА УБИСТВО И НАПАД

НАПАЃАЧОТ НА РУЖДИ ОБВИНЕТ ЗА ОБИД ЗА УБИСТВО И НАПАД

Дваесет и четиригодишниот Хади Матар од Њу Џерси е обвинет за обид за убиство и напад, откако вчера го избоде славниот писател Салман Ружди на јавен н ...
2 / 2 НАПИСИ