Таг: ХИВ

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
ОД 5 ХИВ-ПОЗИТИВНИ МАЈКИ И ДВАЈЦА ПОЗИТИВНИ ТАТКОВЦИ СЕ РОДИЛЕ 7 ЗДРАВИ БЕБИЊА, ЗАШТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ НАВРЕМЕ ТЕСТИРАНИ ОД НЕВЛАДИНИТЕ НА КОИ ДРЖАВАТА ИМ ГИ СКРАТИ ПАРИТЕ

ОД 5 ХИВ-ПОЗИТИВНИ МАЈКИ И ДВАЈЦА ПОЗИТИВНИ ТАТКОВЦИ СЕ РОДИЛЕ 7 ЗДРАВИ БЕБИЊА, ЗАШТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ НАВРЕМЕ ТЕСТИРАНИ ОД НЕВЛАДИНИТЕ НА КОИ ДРЖАВАТА ИМ ГИ СКРАТИ ПАРИТЕ

Седум бебиња се родиле хив-негативни на Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје од родители кои биле позитивни на вирусот кој води кон сида, ...
ЗА 40 ОТСТО ПОМАЛКУ ПАРИ ЗА ЗАШТИТА ОД ХИВ, ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ВЕЛАТ ПОДЕДНАКВО СЕ ГРИЖАТ ЗА СИТЕ БОЛНИ СОГЛАСНО БУЏЕТОТ ОД ВЛАДА

ЗА 40 ОТСТО ПОМАЛКУ ПАРИ ЗА ЗАШТИТА ОД ХИВ, ОД МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ВЕЛАТ ПОДЕДНАКВО СЕ ГРИЖАТ ЗА СИТЕ БОЛНИ СОГЛАСНО БУЏЕТОТ ОД ВЛАДА

Министерството за здравство го скрати буџетот за превенција од ХИВ за 40 отсто, со што на коцка го стави здравјето на најмалку 10.000 засегнати граѓан ...
ДОЦНА ЈА ДОБИЛЕ ДИЈАГНОЗАТА 48 ОТСТО ОД 225-ТЕ ХИВ ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПОСЛЕДНИВЕ 5 ГОДИНИ, ВЕЛАТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗАЕДНО ПОСИЛНИ“

ДОЦНА ЈА ДОБИЛЕ ДИЈАГНОЗАТА 48 ОТСТО ОД 225-ТЕ ХИВ ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПОСЛЕДНИВЕ 5 ГОДИНИ, ВЕЛАТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗАЕДНО ПОСИЛНИ“

Годишно во просек во земјава се дијагностицираат 45 случаи на ХИВ. На крајот на 2020 биле дијагностицирани 332 лица, а моментално околку 330 пациенти ...
БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ СО БРЗИ ХИВ ТЕСТОВИ ЦЕЛА НЕДЕЛА ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА „ХЕРА“

БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ СО БРЗИ ХИВ ТЕСТОВИ ЦЕЛА НЕДЕЛА ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА „ХЕРА“

Од денес до 29 ноември има бесплатно тестирање со брзи ХИВ тестови во Младинскиот центар на ХЕРА, велат од Асоцијацијата за здравствена едукација и ис ...
БЕСПЛАТНИ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ХИВ ОД ДЕНЕС ДО 7 ЈУНИ НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО СКОПЈЕ

БЕСПЛАТНИ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ХИВ ОД ДЕНЕС ДО 7 ЈУНИ НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО СКОПЈЕ

Бесплатно тестирање со брзи тестови за ХИВ ќе се врши од денес до 7 јуни во Младинскиот центар на ХЕРА „Сакам да знам“ на Водно секој работен ден од 1 ...
БЕСПЛАТНИ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ХИВ ОД ДЕНЕС ДО 27 НОЕМВРИ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА ХЕРА

БЕСПЛАТНИ БРЗИ ТЕСТОВИ ЗА ХИВ ОД ДЕНЕС ДО 27 НОЕМВРИ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА ХЕРА

Од денес до 27 ноември, под мотото „Тестирај. Лекувај. Превенирај“, се одржува Европската недела на тестирање за ХИВ. Здружението ХЕРА – Асоцијација з ...
ПРВИОТ ЧОВЕК КОЈ СЕ ИЗЛЕКУВАЛ ОД ХИВ ПОЧИНА ОД РАК

ПРВИОТ ЧОВЕК КОЈ СЕ ИЗЛЕКУВАЛ ОД ХИВ ПОЧИНА ОД РАК

Првиот човек излекуван од ХИВ Тимоти Реј Браун почина од рак. Веста за излекувањето на Браун првпат беше соопштена на една конференција во 2008, а две ...
БРАЗИЛЕЦ ИЗЛЕКУВАН ОД ХИВ БЕЗ ДА МУ БИДЕ ПРЕСАДЕНА КОСКЕНАТА СРЖ

БРАЗИЛЕЦ ИЗЛЕКУВАН ОД ХИВ БЕЗ ДА МУ БИДЕ ПРЕСАДЕНА КОСКЕНАТА СРЖ

ХИВ-позитивен Бразилец би можел да биде првиот пациент кој ефективно се излекувал од болеста без да му биде направена трансплантација на коскена срж, ...
ИЗЛЕКУВАН ВТОР ПАЦИЕНТ СО ХИВ, ОБЈАВИЈА ЛЕКАРИТЕ ВО ЛОНДОН

ИЗЛЕКУВАН ВТОР ПАЦИЕНТ СО ХИВ, ОБЈАВИЈА ЛЕКАРИТЕ ВО ЛОНДОН

Маж од Лондон стана втора личност на светот целосно излекувана од ХИВ, објавија лекарите. Именуван како Адам Кастилјехо, кај него нема траги од вирус ...
ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ ЗА ХИВ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА ХЕРА

ОД ДЕНЕС БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ ЗА ХИВ ВО МЛАДИНСКИОТ ЦЕНТАР НА ХЕРА

Од денес до следниот петок во Младинскиот центар на ХЕРА „Сакам да знам” на Водно ќе биде достапно бесплатно и доверливо тестирање и советување за ХИВ ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ