Таг: „Хомо“

„ХОМО“ НА ИВАНОВ-ИЗИ ЌЕ ИМА СВЕТСКА ПРЕМИЕРА ВО ГОА, НА НАЈСТАРИОТ ФЕСТИВАЛ ВО АЗИЈА

„ХОМО“ НА ИВАНОВ-ИЗИ ЌЕ ИМА СВЕТСКА ПРЕМИЕРА ВО ГОА, НА НАЈСТАРИОТ ФЕСТИВАЛ ВО АЗИЈА

„Хомо“, третиот игран фим на режисерот Игор Иванов-Изи, ќе има светска премиера на 16 јануари на Интернационалниот филмски фестивал во Гоа во Индија, ...
МОМЧЕ МЛАДО

МОМЧЕ МЛАДО

Во „Хомо“, својот трет филм, Игор Иванов-Изи успева да се охрабри и без за него типичната задршка да се соочи со Човекот заглавен во посткомунистичкат ...
„СТЕЛА“ НА СТОЈАН ВУЈИЧИЌ ЌЕ ГО ОТВОРИ СИНЕДЕЈС НА 18 СЕПТЕМВРИ, А „ХОМО“ НА ИГОР ИВАНОВ-ИЗИ ЌЕ ГО ЗАТВОРИ

„СТЕЛА“ НА СТОЈАН ВУЈИЧИЌ ЌЕ ГО ОТВОРИ СИНЕДЕЈС НА 18 СЕПТЕМВРИ, А „ХОМО“ НА ИГОР ИВАНОВ-ИЗИ ЌЕ ГО ЗАТВОРИ

Премиери на македонски филмови ќе има на отворањето и на затворањето на 19. Фестивал на европски филм Синедејс, кој под слоганот „Филм на секое платно ...
„ХОМО“ СЕ СЛУЧУВА ОВДЕ И СЕГА, ВЕЛИ ИВАНОВ-ИЗИ ЗА ФИЛМОТ ШТО ГО СНИМА ВО СКОПЈЕ

„ХОМО“ СЕ СЛУЧУВА ОВДЕ И СЕГА, ВЕЛИ ИВАНОВ-ИЗИ ЗА ФИЛМОТ ШТО ГО СНИМА ВО СКОПЈЕ

„'Хомо' е филм кој се случува овде и сега и е приказ на нашето општество во кое се доведени во прашање примарните човечки вредности. Станува збор за ' ...
ИВАНОВ-ИЗИ ГО СНИМА ТРЕТИОТ ДОЛГОМЕТРАЖЕН ФИЛМ „ХОМО“

ИВАНОВ-ИЗИ ГО СНИМА ТРЕТИОТ ДОЛГОМЕТРАЖЕН ФИЛМ „ХОМО“

Режисерот Игор Иванов-Изи почна со снимање на својот трет долгометражен игран филм „Хомо“. Снимањето ќе трае пет недели на повеќе од 20 локации низ Ск ...
5 / 5 НАПИСИ