Таг: ХОПС

ТРУДНИЦА ОБВИНУВА ДЕКА ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ПРИМАЛА НЕЗАКАЖАНИ МАКЕДОНКИ И АЛБАНКИ, А НЕЈЗЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА ЈА ОСТАВИЛЕ ПОСЛЕДНА ЗАТОА ШТО Е РОМКА

ТРУДНИЦА ОБВИНУВА ДЕКА ГИНЕКОЛОГИЈА ЧАИР ПРИМАЛА НЕЗАКАЖАНИ МАКЕДОНКИ И АЛБАНКИ, А НЕЈЗЕ ВО ЛОША СОСТОЈБА ЈА ОСТАВИЛЕ ПОСЛЕДНА ЗАТОА ШТО Е РОМКА

Со 183 решени случаи за дискриминација, за половина година откако работи со минимални и ограничени финансии од државата, Комисијата за спречување и за ...
СО НОВ ЗАКОН ЗА СЕКСУАЛНА РАБОТА ЌЕ СЕ НАМАЛИ ВЛИЈАНИЕТО НА ПОЛИЦИЈАТА И СПЕКТАКУЛАРНИТЕ АПСЕЊА, ВЕЛАТ СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

СО НОВ ЗАКОН ЗА СЕКСУАЛНА РАБОТА ЌЕ СЕ НАМАЛИ ВЛИЈАНИЕТО НА ПОЛИЦИЈАТА И СПЕКТАКУЛАРНИТЕ АПСЕЊА, ВЕЛАТ СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

Претставниците на институциите често се тие кои ги прекршуваат правата на сексуалните работници. Тие, во случај на повреда на права, особено во мали м ...
ПРОГРАМИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ ДА НЕ ЗАВИСАТ ОД ВОЛЈАТА НА ПОЛИТИЧАРИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ПРОГРАМИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ ДА НЕ ЗАВИСАТ ОД ВОЛЈАТА НА ПОЛИТИЧАРИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Потребно е системско решение како од државниот буџет ќе се финансираат превентивните програми за ХИВ и намалување на штети од дроги, рече министерката ...
НОВИНАРКАТА ЕЛИЦА БОЧВАРОСКА ЈА ДОБИ ПРВАТА НАГРАДА ОД ХОПС ЗА СТОРИЈАТА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

НОВИНАРКАТА ЕЛИЦА БОЧВАРОСКА ЈА ДОБИ ПРВАТА НАГРАДА ОД ХОПС ЗА СТОРИЈАТА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

Новинарката Елица Бочвароска ја доби првата награда на јавниот повик на невладината организација ХОПС за избор на најдобра новинарска статија на тема: ...
ПЕТИЦИЈА ДА СЕ ОДРЖАТ СЕРВИСИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ ШТЕТИ ОД УПОТРЕБА НА ДРОГИ

ПЕТИЦИЈА ДА СЕ ОДРЖАТ СЕРВИСИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ ШТЕТИ ОД УПОТРЕБА НА ДРОГИ

Потписи за поддршка на програмите за намалување штети од употреба на дроги и превенција од ХИВ, денес се собираат на плоштад Македонија, на пулт поста ...
ТАРАВАРИ ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ПАРИ ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТВОРАТ СЕРВИСИТЕ ЗА ЛИЦА СО ХИВ

ТАРАВАРИ ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ПАРИ ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТВОРАТ СЕРВИСИТЕ ЗА ЛИЦА СО ХИВ

Нема да се затворат сервисите за поддршка на лицата со ХИВ, корисниците на дроги, сексуалните работници и останатите маргинализирани заедници. Ова ден ...
НЕВЛАДИНИТЕ ПОБАРАА ПОМОШ ОД ТАРАВАРИ ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТВОРАТ СЕРВИСИТЕ ЗА ЛИЦАТА СО ХИВ

НЕВЛАДИНИТЕ ПОБАРАА ПОМОШ ОД ТАРАВАРИ ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТВОРАТ СЕРВИСИТЕ ЗА ЛИЦАТА СО ХИВ

Итно да се најде решение за да не се затворат од први следниот месец сервисите за поддршка на сексуалните работници, лицата што инјектираат дроги, лиц ...
КАНАБИСОТ Е СПАС ЗА МОЕТО ЕПИЛЕПТИЧНО ДЕТЕ, НО ЗАКОНОТ НЀ ПРАВИ КРИМИНАЛЦИ

КАНАБИСОТ Е СПАС ЗА МОЕТО ЕПИЛЕПТИЧНО ДЕТЕ, НО ЗАКОНОТ НЀ ПРАВИ КРИМИНАЛЦИ

  Прилепчанката Сандра неуморно се бори со болеста на својата осумгодишна ќерка која има тежок  облик на епилепсија, и вели дека здравјето ѝ е ...
8 / 8 НАПИСИ