Таг: ХОТАМ

АКО ВЛАДАТА НЕ ИМ ПОМОГНЕ, ХОТЕЛИТЕ ОД ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЗИМАВА ЌЕ ЗАТВОРАТ И БЕЗ РАБОТА ЌЕ ОСТАНАТ 1.500 РАБОТНИЦИ

АКО ВЛАДАТА НЕ ИМ ПОМОГНЕ, ХОТЕЛИТЕ ОД ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЗИМАВА ЌЕ ЗАТВОРАТ И БЕЗ РАБОТА ЌЕ ОСТАНАТ 1.500 РАБОТНИЦИ

Над 60 проценти од хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера ќе стават клуч на врата од следниот месец поради високите сметки за струја. Нај ...
ХОТЕЛИЕРИТЕ И ПРИВАТНИТЕ ИЗДАВАЧИ ОД ОХРИД И СТРУГА ПОНУДИЛЕ СМЕСТУВАЊЕ ЗА 10.000 БЕГАЛЦИ ОД УКРАИНА

ХОТЕЛИЕРИТЕ И ПРИВАТНИТЕ ИЗДАВАЧИ ОД ОХРИД И СТРУГА ПОНУДИЛЕ СМЕСТУВАЊЕ ЗА 10.000 БЕГАЛЦИ ОД УКРАИНА

Хотелиерите на охридско-струшката ривиера се подготвени да отстапат 30 отсто од своите капацитети за бегалците од Украина. На листата доставена до Вла ...
ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР И ОПШТИНАТА ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ БАРААТ ОХРИД ДА СЕ ИЗЗЕМЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН

ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР И ОПШТИНАТА ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ БАРААТ ОХРИД ДА СЕ ИЗЗЕМЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН

Со затворени туристички агенции, продавници, занаетчии во недела трпи и туризмот и локалната економија во Охрид, велат охридските дуќанџии. Сметаат де ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЌЕ МОЖАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ДА ЗАРАБОТАТ КАКО КЕЛНЕРИ, ГОТВАЧИ И СОБАРКИ ПРЕКУ НОВА ПИЛОТ-МЕРКА

ЖИТЕЛИТЕ НА ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН ЌЕ МОЖАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ДА ЗАРАБОТАТ КАКО КЕЛНЕРИ, ГОТВАЧИ И СОБАРКИ ПРЕКУ НОВА ПИЛОТ-МЕРКА

Хотелската асоцијација на Македонија (ХОТАМ) им нуди можност за дополнителна заработка на жителите на Охридско-струшкиот Регион преку пилот-мерка подд ...
ХОТЕЛИТЕ ВО ОХРИД И СТРУГА ПОЛУПРАЗНИ ЗА НОВА ГОДИНА, НАЈАВАТА ЗА 80 ОТСТО ИСПОЛНЕТОСТ ОСТАНУВА САМО СТАТИСТИЧКА БРОЈКА

ХОТЕЛИТЕ ВО ОХРИД И СТРУГА ПОЛУПРАЗНИ ЗА НОВА ГОДИНА, НАЈАВАТА ЗА 80 ОТСТО ИСПОЛНЕТОСТ ОСТАНУВА САМО СТАТИСТИЧКА БРОЈКА

Наспроти неодамнешните најави на директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот Љупчо Јаневски дека Охрид ќе ги исполни сместувачките ка ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО ХОТЕЛИТЕ ПУШТЕНИ НА ПРИНУДЕН СО 70 ОТСТО ПЛАТА, ХОТЕЛИЕРИТЕ ВЕЛАТ АКО НЕМА ВЛАДИНА ПОМОШ ЌЕ ОСТАНАТ ДОМА

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ХОТЕЛИТЕ ПУШТЕНИ НА ПРИНУДЕН СО 70 ОТСТО ПЛАТА, ХОТЕЛИЕРИТЕ ВЕЛАТ АКО НЕМА ВЛАДИНА ПОМОШ ЌЕ ОСТАНАТ ДОМА

Хотелите на охридско-струшката ривиера и оваа зима ќе ја поминат под клуч. Повеќето објекти и сега се затворени. Останатите работат со минимален број ...
УШТЕ НЕ ЗАКРЕПНАЛЕ ОД КОРОНАКРИЗАТА ИМ СЕ ЗАКАНУВА ЕНЕРГЕТСКАТА, ХОТЕЛИЕРИТЕ БАРААТ ВЛАДИНА ПОМОШ  И УСЛОВИ ЗА АЛТЕРНАТИВНИ НАЧИНИ ЗА ЕНЕРГИЈА

УШТЕ НЕ ЗАКРЕПНАЛЕ ОД КОРОНАКРИЗАТА ИМ СЕ ЗАКАНУВА ЕНЕРГЕТСКАТА, ХОТЕЛИЕРИТЕ БАРААТ ВЛАДИНА ПОМОШ  И УСЛОВИ ЗА АЛТЕРНАТИВНИ НАЧИНИ ЗА ЕНЕРГИЈА

По коронакризата на хотелиерите од охридско-струшката ривиера закана им претставува и енергетската криза која според претседателот на Асоцијацијата на ...
ОХРИДСКИ ГАЗДИ ПРЕКУ НОЌ ГИ ПОКАЧУВААТ ЦЕНИТЕ НА АПАРТМАНИТЕ УПЛАТЕНИ НА БУКИНГ ОТИ ИМА МНОГУ ГОСТИ

ОХРИДСКИ ГАЗДИ ПРЕКУ НОЌ ГИ ПОКАЧУВААТ ЦЕНИТЕ НА АПАРТМАНИТЕ УПЛАТЕНИ НА БУКИНГ ОТИ ИМА МНОГУ ГОСТИ

Дел од гостите кои го испланирале одморот во Охрид и резервирале сместувањe онлајн преку Букинг реагираат дека газдите на апартманите им ја покачиле ц ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГИ ОДБИ ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ПРИОРИТЕТ ВО ВАКЦИНИРАЊЕТО

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГИ ОДБИ ТУРИСТИЧКИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ПРИОРИТЕТ ВО ВАКЦИНИРАЊЕТО

Министерството за здравство не го прифати барањето на хотелско-угостителските работници да бидат на приоритетната листа за вакцинирање против ковид-19 ...
ХОТЕЛИЕРИТЕ БАРААТ ПРВИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ЗА СТРАНСКИТЕ ГОСТИ ДА ЈА СМЕТААТ ЗЕМЈАВА ЗА БЕЗБЕДНА ДЕСТИНАЦИЈА

ХОТЕЛИЕРИТЕ БАРААТ ПРВИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ЗА СТРАНСКИТЕ ГОСТИ ДА ЈА СМЕТААТ ЗЕМЈАВА ЗА БЕЗБЕДНА ДЕСТИНАЦИЈА

Вакцинација на хотелските работници и силна кампања за да можат странските туристи да се охрабрат да дојдат на Охридско-струшката ривиера и да се увер ...
10 / 10 НАПИСИ