Таг: иновации

БИТОЛСКАТА ИНОВАТОРКА ДИВИТАРОВА ОСВОИ НАГРАДА ЗА МАШИНАТА СО КОЈА ИЗРАБОТИ ВИЗИРИ И ГИ ДОНИРАШЕ

БИТОЛСКАТА ИНОВАТОРКА ДИВИТАРОВА ОСВОИ НАГРАДА ЗА МАШИНАТА СО КОЈА ИЗРАБОТИ ВИЗИРИ И ГИ ДОНИРАШЕ

Студентката иноваторка од Битола Евгенија Дивитарова, која досега изработи неколку ЦНЦ машини, а со последната направи и визири кои ги донираше, го ос ...
УЧЕНИЦИ ОД КРИВОГАШТАНИ ОСМИСЛИЈА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ШТО МОЖАТ ДА СЕ ИСКОРИСТАТ ЗА НАВОДНУВАЊЕ

УЧЕНИЦИ ОД КРИВОГАШТАНИ ОСМИСЛИЈА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ЗА ОТПАДНИ ВОДИ ШТО МОЖАТ ДА СЕ ИСКОРИСТАТ ЗА НАВОДНУВАЊЕ

Дел од земјоделците во Пелагонија преку лето се соочуваат со недостиг на вода за посевите. Ученици од основното училиште „Манчук Матак“ од Кривогаштан ...
МЛАДИТЕ БИТОЛСКИ ИНОВАТОРИ ПРЕТСТАВИЈА ИЗУМИ ЗА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

МЛАДИТЕ БИТОЛСКИ ИНОВАТОРИ ПРЕТСТАВИЈА ИЗУМИ ЗА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

Паметни венецијанерки кои сончевата енергија ја претвораат во електрична, електронски сончоглед кој помага да се зголеми коефицинетот на искористување ...
НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА ЗА АМЕРИКАНСКИ ПРОФЕСОРИ ЗА МЕРКИ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА ЗА АМЕРИКАНСКИ ПРОФЕСОРИ ЗА МЕРКИ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Вилијам Нордхаус и Пол Ромер ја добија Нобеловата награда за економија за 2018 година, за нивното истражување за климатските промени и за иновациите. ...
4 / 4 НАПИСИ