Таг: Институт за јавно здравје

1 8 9 10 11 12 13 100 / 130 НАПИСИ
ТОЧНО Е ДЕКА БСЖ ВАКЦИНАТА ВЛИЈАЕ НА ОТПОРНОСТА НА КОВИД-19, НО СЀ УШТЕ Е РАНО ЗА ДА СЕ ПРЕПОРАЧА КАКО МЕРКА, РЕЧЕ ЕПИДЕМИОЛОГОТ МИКИЌ

ТОЧНО Е ДЕКА БСЖ ВАКЦИНАТА ВЛИЈАЕ НА ОТПОРНОСТА НА КОВИД-19, НО СЀ УШТЕ Е РАНО ЗА ДА СЕ ПРЕПОРАЧА КАКО МЕРКА, РЕЧЕ ЕПИДЕМИОЛОГОТ МИКИЌ

Епидемиологот од Институтот за јавно здравје д-р Владимир Микиќ вели дека има индиции дека населението кое примило БСЖ вакцина, која се дава против ту ...
53 НОВИ РЕГИСТРИРАНИ НА КОВИД-19, ПЕТМИНА ПОЧИНАТИ, СООПШТИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

53 НОВИ РЕГИСТРИРАНИ НА КОВИД-19, ПЕТМИНА ПОЧИНАТИ, СООПШТИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје починаа двајца пациенти заболени од коронавирус, соопшти Министерството за здравство. ...
ТЕСТИРАЊЕТО ЗА КОРОНАВИРУС ВО СИСТИНА МОРА ДА СЕ ПОТВРДИ СО ТЕСТ ВО ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ТЕСТИРАЊЕТО ЗА КОРОНАВИРУС ВО СИСТИНА МОРА ДА СЕ ПОТВРДИ СО ТЕСТ ВО ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство појасни дека само тестовите за присуство на КОВИД-19 на Институтот за јавно здравје се валидни, по објавите во дел од меди ...
НАЈМНОГУ ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ВО СКОПЈЕ СЕ ОД КАРПОШ, 27 ЛИЦА, ОБЈАВИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

НАЈМНОГУ ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ВО СКОПЈЕ СЕ ОД КАРПОШ, 27 ЛИЦА, ОБЈАВИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Најмногу заболени од коронавирус од скопските општини има во Карпош, 27 лица заклучно до 26 март, стои во статистиката која ја објави Институтот за ја ...
ПРОСЕЧНАТА ВОЗРАСТ НА ЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА Е 46 ГОДИНИ, ПОДЕДНАКВО СЕ ЗАРАЗУВААТ МАЖИ И ЖЕНИ, ОБЈАВИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ПРОСЕЧНАТА ВОЗРАСТ НА ЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 ВО МАКЕДОНИЈА Е 46 ГОДИНИ, ПОДЕДНАКВО СЕ ЗАРАЗУВААТ МАЖИ И ЖЕНИ, ОБЈАВИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Четириесет и три лица од заболените пациенти со КОВИД-19 во земјава се од машки пол, а 42 се женски, стои во статистиката која ја објави Институот за ...
ДОСЕГА СЕ НАПРАВЕНИ 258 ТЕСТИРАЊА ЗА КОРОНАВИРУС, НЕ ТРЕБА ДА СЕ БРЗА СО ТЕСТИРАЊА, ВЕЛАТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

ДОСЕГА СЕ НАПРАВЕНИ 258 ТЕСТИРАЊА ЗА КОРОНАВИРУС, НЕ ТРЕБА ДА СЕ БРЗА СО ТЕСТИРАЊА, ВЕЛАТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Директорот на Институтот за јавно здравја Шабан Мемети кажа дека досега се направени 258 тестови за коронавирус, дека има доволно реагенси и нема потр ...
СО ОВОШЈЕ, ЗЕЛЕНЧУК И ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ ПРОТИВ СТРЕСОТ ЗА ДА БИДЕТЕ ХЕРОЈ НА СВОЕТО СРЦЕ, РЕКОА ЛЕКАРИТЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

СО ОВОШЈЕ, ЗЕЛЕНЧУК И ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ ПРОТИВ СТРЕСОТ ЗА ДА БИДЕТЕ ХЕРОЈ НА СВОЕТО СРЦЕ, РЕКОА ЛЕКАРИТЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

Повеќе овошје и зеленчук, физичка активност и помалку стрес беа пораките кои лекарите и здравствените работници ги дадоа на одбележувањето на 29 Септе ...
МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА РАДИЈАЦИЈА ВО КРИВА ПАЛАНКА Е РАСИПАНА, ВИСОКИТЕ ОТЧИТУВАЊА НЕ СЕ РЕАЛНИ, ВЕЛАТ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА РАДИЈАЦИЈА ВО КРИВА ПАЛАНКА Е РАСИПАНА, ВИСОКИТЕ ОТЧИТУВАЊА НЕ СЕ РЕАЛНИ, ВЕЛАТ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Мерната станица за јонизирачко зрачење во Крива Паланка е расипана и високите отчитувања не се реални, соопштија од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ). ...
ЕПИДЕМИЈАТА НА МАЛИ СИПАНИЦИ СЕ ШИРИ, ЌЕ ЗАПРЕ САМО СО ВАКЦИНИРАЊЕ

ЕПИДЕМИЈАТА НА МАЛИ СИПАНИЦИ СЕ ШИРИ, ЌЕ ЗАПРЕ САМО СО ВАКЦИНИРАЊЕ

Епидемијата од мали сипаници не стивнува и, според податоците од Институтот за јавно здравје, досега се регистрирани 1.745 заболени. Д-р Жарко Караџов ...
ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ВИРУСОЛОГИЈА И МОЛЕКУЛАРНА ДИЈАГНОСТИКА ПРИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ СТАНА РАМНОПРАВЕН ЧЛЕН НА СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА ВИРУСОЛОГИЈА И МОЛЕКУЛАРНА ДИЈАГНОСТИКА ПРИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ СТАНА РАМНОПРАВЕН ЧЛЕН НА СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Лабораторијата за вирусологија и молекуларна дијагностика при Институот за јавно здравје стана рамноправен член на Светската здравствена организација ...
1 8 9 10 11 12 13 100 / 130 НАПИСИ