Таг: Институт за јавно здравје

1 10 11 12 13 14 120 / 132 НАПИСИ
ШЕСТ ДЕЦА НА ВОЗРАСТ ДО 2,5 ГОДИНИ ПРИМЕНИ НА ИНФЕКТИВНА СО ЗАПАЛЕНИЕ НА БЕЛИ ДРОБОВИ КАКО КОМПЛИКАЦИЈА ОД ЗАРАЗА СО МАЛИ СИПАНИЦИ

ШЕСТ ДЕЦА НА ВОЗРАСТ ДО 2,5 ГОДИНИ ПРИМЕНИ НА ИНФЕКТИВНА СО ЗАПАЛЕНИЕ НА БЕЛИ ДРОБОВИ КАКО КОМПЛИКАЦИЈА ОД ЗАРАЗА СО МАЛИ СИПАНИЦИ

Шест ново заразени деца со мали сипаници (морбили) вчера се примени на Клиниката за инфективни болести, бидејќи болеста предизвикала пневмонија. Од Ми ...
НОВИ ТРОЈЦА ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ВАКЦИНИРАЊЕ И ВИКЕНДОВ

НОВИ ТРОЈЦА ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ВАКЦИНИРАЊЕ И ВИКЕНДОВ

На Клиниката за инфективни болести хоспитализирани се нови тројца заразени со мали сипаници, соопшти министерството за здравство. „Пациентите се со ...
НАД 14.000 ХРОНИЧНО БОЛНИ ПРИМИЛЕ ВАКЦИНА ЗА СЕЗОНСКИ ГРИП

НАД 14.000 ХРОНИЧНО БОЛНИ ПРИМИЛЕ ВАКЦИНА ЗА СЕЗОНСКИ ГРИП

Околу 20.000 лица се вакцинирале со бесплатните вакцини за грип што ги набави Министерството за здравство, од почетокот на вакцинацијата од пети ноемв ...
ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО СКОПЈЕ, ОД УТРЕ ЗАБРАНА ГРАДИНКИТЕ ДА ПРИМААТ ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МОРБИЛИ

ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА МАЛИ СИПАНИЦИ ВО СКОПЈЕ, ОД УТРЕ ЗАБРАНА ГРАДИНКИТЕ ДА ПРИМААТ ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МОРБИЛИ

По појавата на 12 новозаболени од мали сипаници во повеќе скопски општини, прогласена е епидемија во Скопје и донесена е наредба градинките да не ги п ...
50.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ЌЕ НАБАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ

50.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ЌЕ НАБАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ

Министерството за здравство ќе распише оглас за набавка на 50.000 заштитни маски, за заштита од аерозагадувањето, ова денес го најави министерот за зд ...
100 ЛИЦА ГОДИШНО БАРААТ ПОМОШ ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД ЦИГАРИ ВО ДЕСЕТТЕ СОВЕТУВАЛИШТА

100 ЛИЦА ГОДИШНО БАРААТ ПОМОШ ЗА ОТКАЖУВАЊЕ ОД ЦИГАРИ ВО ДЕСЕТТЕ СОВЕТУВАЛИШТА

Околу 100 лица годишно добиват помош во десетте советувалишта за откажување од пушењето низ земјава, што Министерството за здравство во соработка за ц ...
РАДИОАКТИВНАТА ДЕПОНИЈА КРАЈ ПАТОТ ГРАДСКО-ВЕЛЕС НЕ Е ОПАСНА, ВЕЛИ ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА РАДИОЕКОЛОГИЈА

РАДИОАКТИВНАТА ДЕПОНИЈА КРАЈ ПАТОТ ГРАДСКО-ВЕЛЕС НЕ Е ОПАСНА, ВЕЛИ ЛАБОРАТОРИЈАТА ЗА РАДИОЕКОЛОГИЈА

Лабараторијата за радиоекологија при Институтот за јавно здравје ги мери вредностите на радиоактивност на депонијата во поранешната фабрика за вештачк ...
20 ОТСТО ОД ДЕЦАТА НЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВИ

20 ОТСТО ОД ДЕЦАТА НЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ МАЛИ СИПАНИЦИ ВО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВИ

Опфатот на вакцинирани деца против морбили или мали сипаници лани е низок и е на слично ниво со оној од 2016 година, кога беа вакцинирани 82,1 отсто о ...
ВО МАКЕДОНИЈА ОД РАК ДВОЈНО ПОВЕЌЕ УМИРААТ МАЖИ ОД ЖЕНИ

ВО МАКЕДОНИЈА ОД РАК ДВОЈНО ПОВЕЌЕ УМИРААТ МАЖИ ОД ЖЕНИ

Од рак во Македонија два пати повеќе умираат мажи од жени, а расте и вкупниот број починати од канцерогени заболувања. Според податоците од Институтот ...
ГОДИНАВА 39 НОВОРЕГИСТРИРАНИ СО ХИВ/СИДА, НЕМА СМРТЕН СЛУЧАЈ

ГОДИНАВА 39 НОВОРЕГИСТРИРАНИ СО ХИВ/СИДА, НЕМА СМРТЕН СЛУЧАЈ

Годинава, заклучно со денес, регистрирани се 39 новоинфицирани со вирусот на ХИВ. Според податоците од Институтот за јавно здравје, од новооткриените ...
1 10 11 12 13 14 120 / 132 НАПИСИ