Таг: Институт за јавно здравје

1 11 12 13130 / 130 НАПИСИ
ДОПОЛНИТЕЛНИ АНАЛИЗИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ИЗВОРОТ НА ТРУЕЊЕТО СЀ УШТЕ НЕПОЗНАТ

ДОПОЛНИТЕЛНИ АНАЛИЗИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ИЗВОРОТ НА ТРУЕЊЕТО СЀ УШТЕ НЕПОЗНАТ

Епидемиолози од Институтот за јавно здравје денес зеле дополнителни мостри за анализа од градскиот водовод во Гостивар, откако над 300 жители на градо ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЌЕ БАРААТ КРИВИЧНА ОДГОВОРНОСТ ЗА НЕКВАЛИТЕТНИ И ФАЛСИФИКАТ ИНСУЛИНИ

Болните од дијабетес бараат Агенцијата за лекови да каже од каде се набавува инсулинот, дали гарантира за неговата безбедност и каде е испитуван инсул ...
И ЛАБОРАТОРИЈАТА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ЌЕ БИДЕ РЕФЕРЕНТНА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТАРАВАРИ

И ЛАБОРАТОРИЈАТА НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ЌЕ БИДЕ РЕФЕРЕНТНА, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТАРАВАРИ

Лабораторијата на Клиниката за инфективни болести наскоро ќе почне да работи како референтна лабораторија за испитување на заразни заболувања. Ова ден ...
КАЈ ОВЦИТЕ ВО ГОСТИВАРСКО СИМНИЦА НАЈДЕНА КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

КАЈ ОВЦИТЕ ВО ГОСТИВАРСКО СИМНИЦА НАЈДЕНА КОНГО-КРИМСКА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

Конго-кримска хеморагична треска и Кју треска нашла Агенцијата за храна во примероците од овците земени од бачилото во гостиварското село Симница. АХВ ...
ВАРДАР ВО ВЕЛЕШКО ЕНОРМНО ЗАГАДЕН, ВОДАТА НЕ Е НИ ЗА ПОЛЕВАЊЕ 

ВАРДАР ВО ВЕЛЕШКО ЕНОРМНО ЗАГАДЕН, ВОДАТА НЕ Е НИ ЗА ПОЛЕВАЊЕ 

Реката Вардар низ Велес и низводно до вливот на  реките Брегалница и Црна е надвор од сите  категории, соопшти Институтот за јавно здравје Велес, задо ...
ЗА 40 ОТСТО СЕ ЗГОЛЕМИЛ БРОЈОТ НА ЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ СО ДЕПРЕСИЈА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ

ЗА 40 ОТСТО СЕ ЗГОЛЕМИЛ БРОЈОТ НА ЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ СО ДЕПРЕСИЈА ВО ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ

Хроничниот стрес е основниот иницијатор кој води до појава на депресија, психичка болест, која ако не се лекува може да заврши и со самоубиство. Д-р А ...
БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

Ги разеленуваат дворовите со големи тревници, садат ружи, борови високи по неколку метри.  Создаваат зелени оази за да добијат некој кубик чист воздух ...
КАЛТА ДА СЕ ЧИСТИ СО ТОПЛА ВОДА И ДЕТЕРГЕНТ – ПРЕПОРАКИ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

КАЛТА ДА СЕ ЧИСТИ СО ТОПЛА ВОДА И ДЕТЕРГЕНТ – ПРЕПОРАКИ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Мувлата и калта во поплавените подрачја темелно да се чистат со топла вода и детергент, а ако мувлата зафатила поголема површина од живеалиштата, да с ...
50 ПЕЛАГОНИСКИ СЕЛА ПИЈАТ ЗАГАДЕНА ВОДА

50 ПЕЛАГОНИСКИ СЕЛА ПИЈАТ ЗАГАДЕНА ВОДА

Проблем со загадена вода за пиење имааат над 50 пелагониски села од општините Битола, Новаци, Могила со над 14.000 жители. Според извештајот на Центар ...

РАЗБУДИ СЕ КАТО

1 Водата во Дојранското езеро од среда ќе биде со одличен квалитет.  Владата ги смени правилниците за квалитет на вода, и тоа што до сега важело како ...
1 11 12 13130 / 130 НАПИСИ