Таг: Институт за јавно здравје

1 2 3 4 5 13 30 / 122 НАПИСИ
ЗА ПРИВАТНИ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19 ВО ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ СЕ ЗАКАЖУВА НА 075/276-132

ЗА ПРИВАТНИ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19 ВО ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ СЕ ЗАКАЖУВА НА 075/276-132

Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) од вчера почна со телефонски закажувања за приватни тестирања за ковид-19 и за тестирања за сертификат за патување в ...
ЗА 74 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ МИНАТАТА НЕДЕЛА, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ЗА 74 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ МИНАТАТА НЕДЕЛА, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

За 71,4 проценти е зголемен бројот на смртни случаи поради компликации од коронавирус минатата недела, покажува извештајот на Институтот за јавно здра ...
ПО 2 ИЛЈАДИ КОВИД ТЕСТОВИ НА ДЕН ЌЕ СЕ ПРАВАТ ВО ДРЖАВНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ

ПО 2 ИЛЈАДИ КОВИД ТЕСТОВИ НА ДЕН ЌЕ СЕ ПРАВАТ ВО ДРЖАВНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ

Во Институтот за јавно здравје од денеска ќе се прават по 1000 теста за ковид-19 на ден, а со дополнителните 100 во Центарот за јавно здравје и 100 во ...
ЗА 58 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН ПРОЦЕНТОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ЗА 58 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН ПРОЦЕНТОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Во периодот од 12 до 18 октомври, за 58,1 отсто е зголемен процентот на починати лица по компликации од ковид-19 за разлика од претходната недела, сто ...
ОД 31 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 МИНАТАТА НЕДЕЛА, КАЈ 24 СЕ РЕГИСТРИРАНИ И ДРУГИ ЗАБОЛУВАЊА

ОД 31 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 МИНАТАТА НЕДЕЛА, КАЈ 24 СЕ РЕГИСТРИРАНИ И ДРУГИ ЗАБОЛУВАЊА

Изминатата недела од ковид-19 најмногу се заразиле лица на возраст од 30 до 39 години, или од вкупни 2.243 нови позитивни случаи, заболени се 456 лица ...
416 ЛИЦА ОД 1.203 НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОД 20 ДО 39 ГОДИНИ

416 ЛИЦА ОД 1.203 НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОД 20 ДО 39 ГОДИНИ

Најголемо зголемување на бројот на новозаболени од ковид-19 за периодот од 28 септември до 4 октомври се бележи во возрасните групи од 20-29 години и ...
ОД ВКУПНО 890 КОВИД-ПОЗИТИВНИ ОД МИНАТАТА НЕДЕЛА, 38,5 ОТСТО ИМАЛЕ КОНТАКТ СО ПОТВРДЕН ЗАРАЗЕН

ОД ВКУПНО 890 КОВИД-ПОЗИТИВНИ ОД МИНАТАТА НЕДЕЛА, 38,5 ОТСТО ИМАЛЕ КОНТАКТ СО ПОТВРДЕН ЗАРАЗЕН

За о.3% е зголемен процентот на тестирани материјали на ковид-19 за периодот од 21 до 27 септември во однос на претходната недела, стои во извештајот ...
ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

Изминатата недела (14.9-20.9) се регистрирани 48 смртни случаи од ковид-19 од 17 града во земјава, што е зголемување од 77,7 отсто во однос на минатат ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ИЗМИНАТАТА НЕДЕЛА, ОД НОВИТЕ 705 ПОЗИТИВНИ, 32 ПАТУВАЛЕ ВО СТРАНСТВО

ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ИЗМИНАТАТА НЕДЕЛА, ОД НОВИТЕ 705 ПОЗИТИВНИ, 32 ПАТУВАЛЕ ВО СТРАНСТВО

Од регистрираните 705 нови позитивни случаи за периодот од 7 до 13 септември, 221 или имале контакт со потврден случај (31,3 отсто), а регистрирани се ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈ ПРИЕМИ ВО БОЛНИЦА ПО КОМПЛИКАЦИЈА ОД КОВИД-19, НАЈМНОГУ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ СЕ ОД 30 ДО 39 ГОДИНИ

ЗГОЛЕМЕН БРОЈ ПРИЕМИ ВО БОЛНИЦА ПО КОМПЛИКАЦИЈА ОД КОВИД-19, НАЈМНОГУ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ СЕ ОД 30 ДО 39 ГОДИНИ

Во периодот од 31 август до 6 септември, од 790 позитивни, најголем број, или 174 се лица на возраст од 30 до 39 години, или 22 проценти од новозаболе ...
1 2 3 4 5 13 30 / 122 НАПИСИ