Таг: Институт за јавно здравје

1 2 3 4 5 6 13 40 / 130 НАПИСИ
ПО 2 ИЛЈАДИ КОВИД ТЕСТОВИ НА ДЕН ЌЕ СЕ ПРАВАТ ВО ДРЖАВНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ

ПО 2 ИЛЈАДИ КОВИД ТЕСТОВИ НА ДЕН ЌЕ СЕ ПРАВАТ ВО ДРЖАВНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ

Во Институтот за јавно здравје од денеска ќе се прават по 1000 теста за ковид-19 на ден, а со дополнителните 100 во Центарот за јавно здравје и 100 во ...
ЗА 58 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН ПРОЦЕНТОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ЗА 58 ОТСТО ЗГОЛЕМЕН ПРОЦЕНТОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Во периодот од 12 до 18 октомври, за 58,1 отсто е зголемен процентот на починати лица по компликации од ковид-19 за разлика од претходната недела, сто ...
ОД 31 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 МИНАТАТА НЕДЕЛА, КАЈ 24 СЕ РЕГИСТРИРАНИ И ДРУГИ ЗАБОЛУВАЊА

ОД 31 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 МИНАТАТА НЕДЕЛА, КАЈ 24 СЕ РЕГИСТРИРАНИ И ДРУГИ ЗАБОЛУВАЊА

Изминатата недела од ковид-19 најмногу се заразиле лица на возраст од 30 до 39 години, или од вкупни 2.243 нови позитивни случаи, заболени се 456 лица ...
416 ЛИЦА ОД 1.203 НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОД 20 ДО 39 ГОДИНИ

416 ЛИЦА ОД 1.203 НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА СЕ ОД 20 ДО 39 ГОДИНИ

Најголемо зголемување на бројот на новозаболени од ковид-19 за периодот од 28 септември до 4 октомври се бележи во возрасните групи од 20-29 години и ...
ОД ВКУПНО 890 КОВИД-ПОЗИТИВНИ ОД МИНАТАТА НЕДЕЛА, 38,5 ОТСТО ИМАЛЕ КОНТАКТ СО ПОТВРДЕН ЗАРАЗЕН

ОД ВКУПНО 890 КОВИД-ПОЗИТИВНИ ОД МИНАТАТА НЕДЕЛА, 38,5 ОТСТО ИМАЛЕ КОНТАКТ СО ПОТВРДЕН ЗАРАЗЕН

За о.3% е зголемен процентот на тестирани материјали на ковид-19 за периодот од 21 до 27 септември во однос на претходната недела, стои во извештајот ...
ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

Изминатата недела (14.9-20.9) се регистрирани 48 смртни случаи од ковид-19 од 17 града во земјава, што е зголемување од 77,7 отсто во однос на минатат ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ИЗМИНАТАТА НЕДЕЛА, ОД НОВИТЕ 705 ПОЗИТИВНИ, 32 ПАТУВАЛЕ ВО СТРАНСТВО

ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ЗА ИЗМИНАТАТА НЕДЕЛА, ОД НОВИТЕ 705 ПОЗИТИВНИ, 32 ПАТУВАЛЕ ВО СТРАНСТВО

Од регистрираните 705 нови позитивни случаи за периодот од 7 до 13 септември, 221 или имале контакт со потврден случај (31,3 отсто), а регистрирани се ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈ ПРИЕМИ ВО БОЛНИЦА ПО КОМПЛИКАЦИЈА ОД КОВИД-19, НАЈМНОГУ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ СЕ ОД 30 ДО 39 ГОДИНИ

ЗГОЛЕМЕН БРОЈ ПРИЕМИ ВО БОЛНИЦА ПО КОМПЛИКАЦИЈА ОД КОВИД-19, НАЈМНОГУ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ СЕ ОД 30 ДО 39 ГОДИНИ

Во периодот од 31 август до 6 септември, од 790 позитивни, најголем број, или 174 се лица на возраст од 30 до 39 години, или 22 проценти од новозаболе ...
ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 84,2 % ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД КОВИД-19, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА 84,2 % ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА СМРТНИ СЛУЧАИ ОД КОВИД-19, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

За 20,6% во однос на претходната недела е намален бројот на нови позитивни случаи на ковид-19 во периодот од 24 до 30 август, или регистрирани се 666 ...
ТРОЈЦА ПОЧИНАТИ И 11 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 ОД 450 ТЕСТИРАЊА ВО ИЗМИНАТОТО ДЕНОНОЌИЕ

ТРОЈЦА ПОЧИНАТИ И 11 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 ОД 450 ТЕСТИРАЊА ВО ИЗМИНАТОТО ДЕНОНОЌИЕ

Во последните 24 часа се регистрирани 11 нови случаи на ковид-19 од направени 450 тестови, соопшти Институтот за јавно здравје. Тројца од новозаболени ...
1 2 3 4 5 6 13 40 / 130 НАПИСИ