Таг: Институт за јавно здравје

1 2 3 4 14 20 / 132 НАПИСИ
СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 ВО ЗЕМЈАВА ЗГОЛЕМЕНА ЗА 62.9 ОТСТО ЗА ЕДНА НЕДЕЛА

СМРТНОСТА ОД КОВИД-19 ВО ЗЕМЈАВА ЗГОЛЕМЕНА ЗА 62.9 ОТСТО ЗА ЕДНА НЕДЕЛА

Смртноста од ковид-19 во земјава е зголемена за 62,9 отсто во периодот од 15 до 21 февруари, за разлика од изминатата недела, стои во неделниот извешт ...
ЗА 5,3% ПОВЕЌЕ НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 И НОВИ ВАРИЈАНТИ НА ВИРУСОТ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ВЕЛИ МОЖНО Е ДА ДОАЃААТ ОД СТРАНСТВО

ЗА 5,3% ПОВЕЌЕ НОВОЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 И НОВИ ВАРИЈАНТИ НА ВИРУСОТ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ВЕЛИ МОЖНО Е ДА ДОАЃААТ ОД СТРАНСТВО

Зголемување од 5,3% на новoзаболени од ковид-19 и намалување од 34,8% на починати се регистрира во извештајот на Интитутот за јавно здравје (ИЗЈ) за п ...
БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД СЕЗОНСКИ ГРИП ПОМАЛ ЗА 92.5 ОТСТО ВО СПОРЕДБА СО ЛАНИ

БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД СЕЗОНСКИ ГРИП ПОМАЛ ЗА 92.5 ОТСТО ВО СПОРЕДБА СО ЛАНИ

Бројот на заболени од сезонски грип за сезоната 2020/2021 е помал за 92,5% помалку во споредба со истиот период лани и 94,5% помал во однос на типична ...
РАСТАТ СТАПКИТЕ НА НОВОЗАБОЛЕНИ И ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19, МАНУ ОТКРИ НОВИ ВАРИЈАНТИ НА ВИРУСОТ КОИ ДОСЕГА ГИ НЕМАШЕ ВО ЗЕМЈАВА

РАСТАТ СТАПКИТЕ НА НОВОЗАБОЛЕНИ И ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19, МАНУ ОТКРИ НОВИ ВАРИЈАНТИ НА ВИРУСОТ КОИ ДОСЕГА ГИ НЕМАШЕ ВО ЗЕМЈАВА

Од 1 до 7 февруари, зголемен е бројот на новозаболени од ковид-19 и смртноста од ковид-19, стои во неделниот извештај на Институтот за јавно здравје ( ...
ПОРАСНА БРОЈОТ НА КОВИД ПОЗИТИВНИ МИНАТАТА НЕДЕЛА, СМРТНОСТА НАМАЛЕНА

ПОРАСНА БРОЈОТ НА КОВИД ПОЗИТИВНИ МИНАТАТА НЕДЕЛА, СМРТНОСТА НАМАЛЕНА

Бројот на позитивни ковид случаи за периодот од 25 до 31 јануари е зголемен за 17.9 отсто во однос на претходната недела, т. е регистрирани се 2.036 н ...
ЛАНИ ПОВЕЌЕ ЖЕНИ ЗАБОЛЕЛЕ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ОД 2019, НО ПАЃА СТАПКАТА НА ТЕШКА ФОРМА НА БОЛЕСТА

ЛАНИ ПОВЕЌЕ ЖЕНИ ЗАБОЛЕЛЕ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА ОД 2019, НО ПАЃА СТАПКАТА НА ТЕШКА ФОРМА НА БОЛЕСТА

Во 2020 година бил зголемен бројот на жени кои заболеле од рак на грло на матка за разлика од 2019, но се намалува бројот на жени со тешка форма на ра ...
ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА ТРИ ПРОЦЕНТИ НАМАЛЕН БРОЈОТ НА НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19, А ЗА 6,8 ОТСТО ЗГОЛЕМЕНА СМРТНОСТА

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ЗА ТРИ ПРОЦЕНТИ НАМАЛЕН БРОЈОТ НА НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19, А ЗА 6,8 ОТСТО ЗГОЛЕМЕНА СМРТНОСТА

За три проценти е намален бројот на нови случаи позитивни на ковид-19 во споредба со минатата недела, но за истиот период зголемена е смртноста за 6,8 ...
ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ ПОЧНАА ДА РАБОТАТ АНКЕТИ СО НОВОЗАРАЗЕНИ ОД СИТЕ ГРАДОВИ ОД ЗЕМЈАВА, НЕ САМО ОД НИВНИТЕ ГРАДОВИ

ЕПИДЕМИОЛОЗИТЕ ПОЧНАА ДА РАБОТАТ АНКЕТИ СО НОВОЗАРАЗЕНИ ОД СИТЕ ГРАДОВИ ОД ЗЕМЈАВА, НЕ САМО ОД НИВНИТЕ ГРАДОВИ

Институтот за јавно здравје го промени начинот на работа на општинските центри, во однос на епидемиолошката анкета на лицата позитивни на ковид-19. Та ...
ОД КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАВА ДОСЕГА ПОЧИНАА 1.664 МАЖИ И 971 ЖЕНА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ОД КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАВА ДОСЕГА ПОЧИНАА 1.664 МАЖИ И 971 ЖЕНА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Од почетокот на коронакризата во земјава по компликации од ковид-19 починаа 2.635 лица, а најголем дел, 2.074 се на возраст над 60 години, стои во ста ...
СМРТНОСТА ОД КОРОНАВИРУС ПАДНА ЗА 28 ОТСТО ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

СМРТНОСТА ОД КОРОНАВИРУС ПАДНА ЗА 28 ОТСТО ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Од 28 декември до 3 јануари паѓа бројот на новозаболени и починати од ковид-19, а опаѓа и процентот на позитивни лица од тестираните, стои во неделнио ...
1 2 3 4 14 20 / 132 НАПИСИ