Таг: Институтот за јавно здравје (ИЈЗ)

ИЗМИНАТАВА НЕДЕЛА ИМАШЕ 97 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД, ЗА 76,4% ПОВЕЌЕ ОД МИНАТАТА

ИЗМИНАТАВА НЕДЕЛА ИМАШЕ 97 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД, ЗА 76,4% ПОВЕЌЕ ОД МИНАТАТА

Во текот на изминатата недела пријавени се 97 смртни случаи од коронавирус во 20 градови, за 76,4% повеќе во однос на минатата, се вели во новиот неде ...
ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

Во Македонија не се води прецизна евиденција во бројки колку деца останаа без родителска грижа поради смрт на родителите од ковид-19, па им се назначе ...
2 / 2 НАПИСИ