Таг: инсулинска терапија

ДА СЕ УКИНЕ НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС ОТИ Е ПРОТИВУСТАВНА, БАРААТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

ДА СЕ УКИНЕ НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС ОТИ Е ПРОТИВУСТАВНА, БАРААТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија предлага да се укине член 248-а од Законот за здравствена заштита, односно да се укине Националнат ...
ТАРАВАРИ ИМ ВЕТИ НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ДЕКА ВЕЌЕ НЕМА ДА ИМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА

ТАРАВАРИ ИМ ВЕТИ НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ДЕКА ВЕЌЕ НЕМА ДА ИМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА

Редовна и навремена дистрибуција на инсулин во инсулинските аптеки, зголемување на залихите на инсулин и набавка на игли за деца, се трите работи што ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПРВИ ПОБАРАА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПРВИ ПОБАРАА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

Сојузот на сите Здруженија на дијабетичари во Македонија денес побара од новиот министер за здравство Арбен Таравари што е можно поскоро да ги повика ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БАРААТ НОВИ ЛЕКОВИ И НАВРЕМЕНА ТЕРАПИЈА

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БАРААТ НОВИ ЛЕКОВИ И НАВРЕМЕНА ТЕРАПИЈА

Итно да се направи детален регистар на лица со дијабетес, навреме да се доставува инсулин во аптеките и да се воведат нови иновативни терапии за дијаб ...
ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТЕС НЕ ГИ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА ОТИ ПЕРСОНАЛОТ СЕ ПЛАШИ ДА ГИ БОЦКА

ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТЕС НЕ ГИ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА ОТИ ПЕРСОНАЛОТ СЕ ПЛАШИ ДА ГИ БОЦКА

Децата со дијабетес често се социјално исклучени, бидејќи во средината во која живеат многу ретко се прифатени од институциите и од соседите. Родители ...
5 / 5 НАПИСИ