Таг: инвалид

ШТИПЈАНКАТА АНЕТА КИРОВСКА Е ВО КОЛИЧКА ОД РАЃАЊЕ, НО МУ СЕ ПОСВЕТИ НА СПОРТОТ И КАКО НАТПРЕВАРУВАЧКА И КАКО НАВИВАЧКА

ШТИПЈАНКАТА АНЕТА КИРОВСКА Е ВО КОЛИЧКА ОД РАЃАЊЕ, НО МУ СЕ ПОСВЕТИ НА СПОРТОТ И КАКО НАТПРЕВАРУВАЧКА И КАКО НАВИВАЧКА

Штипјанката Анета Кировска е инвалид од раѓање, но таа е голема љубителка на спортот и самата е спортистка. Учествува на сите атлетски митинзи за спор ...
ИНВАЛИД СО НОЖ ГО УБИЛ ТАТКО МУ НА СПИЕЊЕ

ИНВАЛИД СО НОЖ ГО УБИЛ ТАТКО МУ НА СПИЕЊЕ

29-годишниот инвалид Г.Б. од Штип со нож го убил својот татко Т.Б. (62) додека тој спиел. Синот имал помош од својот пријател И.Д. (24) кој претходно ...
БИТОЛЧАНЕЦОТ МИРКО КОСТОВСКИ НЕМА ЕДНА РАКА, А РЕЗБАРИ КАКО ДА ГИ ИМА ДЕСЕТ

БИТОЛЧАНЕЦОТ МИРКО КОСТОВСКИ НЕМА ЕДНА РАКА, А РЕЗБАРИ КАКО ДА ГИ ИМА ДЕСЕТ

Хендикепот не значи и крај на животот, иако со една рака, човек добива сила да се докаже во професии каде успеваат луѓе со две раце, вели битолчанецот ...
САМОХРАНА МАЈКА ИНВАЛИД НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН

САМОХРАНА МАЈКА ИНВАЛИД НЕ ДОБИ СОЦИЈАЛЕН СТАН

Прилепчанката Славица Кондоска има 48 години, а полни 18 години е неподвижна, врзана за креветот и зависна од вниманието на најблиските. Додека бил жи ...
4 / 4 НАПИСИ