Таг: инвалиди

ОКОЛУ 13.000 ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ УЧЕСНИЦИ ВО МИРОВНИТЕ МИСИИ НА НАТО ВЕЛАТ ДЕКА ДРЖАВАТА НЕ САКА ДА ИМ ПОМОГНЕ

ОКОЛУ 13.000 ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ УЧЕСНИЦИ ВО МИРОВНИТЕ МИСИИ НА НАТО ВЕЛАТ ДЕКА ДРЖАВАТА НЕ САКА ДА ИМ ПОМОГНЕ

Здружението „Вера и надеж“ од Куманово вели дека над 13.000 граѓани од земјава кои учествувале во мировните мисии на НАТО во Ирак и Авганистан се инва ...
НЕ МОЖЕМЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО АПТЕКА, НИ КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР – ИНВАЛИДИТЕ ДЕФИЛИРАА НИЗ БИТОЛА ПРОТИВ АРХИТЕКТОНСКИТЕ БАРИЕРИ

НЕ МОЖЕМЕ ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО АПТЕКА, НИ КАЈ МАТИЧЕН ЛЕКАР – ИНВАЛИДИТЕ ДЕФИЛИРАА НИЗ БИТОЛА ПРОТИВ АРХИТЕКТОНСКИТЕ БАРИЕРИ

Не можеме да излеземе од зградите во кои живееме зашто нема пристапни рампи, тешко стигнуваме кај матичните лекари и во аптеките, а приодот до паркинг ...
ВО БИТОЛСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НАДВОР ИМА ПРИСТАПНА РАМПА ЗА ИНВАЛИДИ, А ВНАТРЕ НЕМА ПРИСТАП ДО ЛИФТОТ

ВО БИТОЛСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НАДВОР ИМА ПРИСТАПНА РАМПА ЗА ИНВАЛИДИ, А ВНАТРЕ НЕМА ПРИСТАП ДО ЛИФТОТ

Што дека има пристапна рампа за инвалидизирани лица до влезот на зградата, кога внатре  треба да се поминат скали за да се стигне до лифтот, кој денов ...
3 / 3 НАПИСИ