Таг: ИПА фондови

175.553 МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ПРИЈАВИЛЕ ДЕКА СЕ ИСЕЛИЛЕ, НО ОВАА БРОЈКА Е НЕЦЕЛОСНА, КАЖА МАНЧЕВСКИ

175.553 МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ПРИЈАВИЛЕ ДЕКА СЕ ИСЕЛИЛЕ, НО ОВАА БРОЈКА Е НЕЦЕЛОСНА, КАЖА МАНЧЕВСКИ

175.533 граѓани пријавиле дека се иселиле од земјава, според податоците кои го добило Министерството за информатичко општество и администрација при из ...
СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

Во скопската општина Бутел денес е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за авт ...
ВО КУМАНОВО ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 10.000 ЕЛЕКТРОНСКИ ВОДОМЕРИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

ВО КУМАНОВО ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 10.000 ЕЛЕКТРОНСКИ ВОДОМЕРИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

Кон средината на наредниот месец, ЈП „Водовод“ ќе започне со замена на старите електронски водомери со нови во системот на водоснабдување во Општина К ...
СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ВО СКОПЈЕ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ИЗГРАДБА НА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ВО СКОПЈЕ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ИЗГРАДБА НА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

Следниот месец ќе почне изградба на колекторскиот систем во Скопје, со кој ќе се собираат отпадните води кои сега директно се испупштаат во Вардар. Из ...
ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА ВО ШТИП ЌЕ СЕ ГРАДИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ОД ИПА ПРОГРАМАТА

ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА ВО ШТИП ЌЕ СЕ ГРАДИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ОД ИПА ПРОГРАМАТА

Инфективната клиника во Штип, која е руинирана, а е централна установа од овој вид каде се лекуваат пациенти од целата источна Македонија, ќе се гради ...
ПОЛИТИЧАРИТЕ ДА НЕ ГО ИГНОРИРААТ ПРОБЛЕМОТ СО ОТПАДОТ, ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТ ЗА ПОДДРШКА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ПОЛИТИЧАРИТЕ ДА НЕ ГО ИГНОРИРААТ ПРОБЛЕМОТ СО ОТПАДОТ, ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТ ЗА ПОДДРШКА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Политичарите треба да решат дека справување на проблемот со отпадот во Македонија е приоритет и да го поддржат Министерството за животна средина и ост ...
МЕСТО ВОЗОВИ, ФРЧАТ ТУЖБИ ЗА ПРУГАТА КОН ГРЦИЈА, ОД 17 КИЛОМЕТРИ ИЗГРАДЕН САМО ЕДЕН

МЕСТО ВОЗОВИ, ФРЧАТ ТУЖБИ ЗА ПРУГАТА КОН ГРЦИЈА, ОД 17 КИЛОМЕТРИ ИЗГРАДЕН САМО ЕДЕН

Повеќето од домашните фирми подизведувачи го тужат бугарскиот конзорциум за неисплатените плати кои им ги должи за градежните работи на пругата од Бит ...
ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ ГРАДИ НОВ ВОДОВОД ПОРАДИ ПОТРЕБА ОД НОВИ КОЛИЧЕСТВА ВОДА

ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ ГРАДИ НОВ ВОДОВОД ПОРАДИ ПОТРЕБА ОД НОВИ КОЛИЧЕСТВА ВОДА

Општина Гевгелија со заем на Светска банка и грант од ИПА програмата ќе гради нов водоснабдителен систем за градот и за населените места. Планирани се ...
ЗА УКРАДЕНИ ПАРИ ОД ЕУ МАКЕДОНСКИТЕ СВИРКАЧИ ЌЕ СВЕДОЧАТ ВО БРИСЕЛ

ЗА УКРАДЕНИ ПАРИ ОД ЕУ МАКЕДОНСКИТЕ СВИРКАЧИ ЌЕ СВЕДОЧАТ ВО БРИСЕЛ

Скопје, 23 март, 2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Укажувачите на криминал или таканаречените свиркачи ќе пријавуваат злоупотреби на пари од европски фондови в ...
9 / 9 НАПИСИ