Таг: изложба

1 2 3 16 10 / 159 НАПИСИ
ЈОВАНОВИЌ, ПРЉА, ИВАНОСКА И ЧАЛОВСКИ НА МЕЃУНАРОДНА ГРУПНА ИЗЛОЖБА ВО ПРЕСТИЖНИОТ РИМСКИ МУЗЕЈ MAXXI

ЈОВАНОВИЌ, ПРЉА, ИВАНОСКА И ЧАЛОВСКИ НА МЕЃУНАРОДНА ГРУПНА ИЗЛОЖБА ВО ПРЕСТИЖНИОТ РИМСКИ МУЗЕЈ MAXXI

Четворица македонски уметници, Ѓорѓе Јовановиќ, Нада Прља, Христина Иваноска и Јане Чаловски, учествуваат на групната изложба „Поголем од мене: Херојс ...
СТОТИНА ОЛДТАЈМЕРИ СЕ СОБРАА ВО ДЕЛЧЕВО, НИВНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ ВЕЛАТ ДЕКА НЕ БИ ГИ ПРОДАЛЕ ЗА НИЕДНА ЦЕНА

СТОТИНА ОЛДТАЈМЕРИ СЕ СОБРАА ВО ДЕЛЧЕВО, НИВНИТЕ СОПСТВЕНИЦИ ВЕЛАТ ДЕКА НЕ БИ ГИ ПРОДАЛЕ ЗА НИЕДНА ЦЕНА

Стотина стари автомобили пристигнаа во Делчево како дел од петтата изложба на олдтајмери што се организира во овој град. Имаше стари возила од повеќе ...
ИЗЛОЖБА НА НОСИИ И РАКОТВОРБИ НА ХРВАТСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО ШТИП

ИЗЛОЖБА НА НОСИИ И РАКОТВОРБИ НА ХРВАТСКАТА ЗАЕДНИЦА ВО ШТИП

Изложбата „Ковчег на љубовта“(Шкриња љубави) се отвори во организација на Заедницата на Хрватите „Либертас“ во Штип, како презентација на дел од голем ...
ИЗЛОЖБА НА ИСТАКНАТИ БИТОЛЧАНКИ, ЗА КОИ ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ЖЕНИ БАРА ДА ДОБИЈАТ ИМИЊА НА УЛИЦИ

ИЗЛОЖБА НА ИСТАКНАТИ БИТОЛЧАНКИ, ЗА КОИ ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ЖЕНИ БАРА ДА ДОБИЈАТ ИМИЊА НА УЛИЦИ

Првата трактористка во Македонија била битолчанката Милица Павловска, чиј татко Ристе Најденов ја започнал ерата на автомобилизмот во Македонија, купу ...
КАНАДСКИ И МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ НА ЗАЕДНИЧКА ИЗЛОЖБА ВО ЧИФТЕ АМАМ НА ТЕМА ИДЕНТИТЕТ

КАНАДСКИ И МАКЕДОНСКИ УМЕТНИЦИ НА ЗАЕДНИЧКА ИЗЛОЖБА ВО ЧИФТЕ АМАМ НА ТЕМА ИДЕНТИТЕТ

Заедничка изложба на уметници од современата сцена од Канада и од Македонија ќе се отвори вечерва во 19 часот во Чифте амам во Скопје. Националната ...
ИЗЛОЖБА НА РЕТКИ РЕЗБАНИ ТАВАНИ ОД БИТОЛСКИ ГРАДСКИ КУЌИ

ИЗЛОЖБА НА РЕТКИ РЕЗБАНИ ТАВАНИ ОД БИТОЛСКИ ГРАДСКИ КУЌИ

Триесетина конзервирани фрагменти од резбани тавани од битолски градски куќи се изложени во Изложбениот салон во битолскиот Завод и Музеј. Авторка на ...
МСУ СО НОВА ИЗЛОЖБА ЗА 1970-ТЕ И 1980-ТЕ, КЛУЧНИТЕ ГОДИНИ ЗА НОВАТА МАКЕДОНСКА ЛИКОВНА СЦЕНА

МСУ СО НОВА ИЗЛОЖБА ЗА 1970-ТЕ И 1980-ТЕ, КЛУЧНИТЕ ГОДИНИ ЗА НОВАТА МАКЕДОНСКА ЛИКОВНА СЦЕНА

„70-те и 80-те во македонската ликовна уметност“ е насловена изложбата која е поставена во Музејот на современа уметност (МСУ) во Скопје. Кураторка на ...
НАД 200 АРХЕОЛОШКИ ПРЕДМЕТИ СТАРИ ОД 8.000 ДО 500 ГОДИНИ ПОСТАВЕНИ НА ИЗЛОЖБАТА ПО ПОВОД 70 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЗАВОД И МУЗЕЈ ВО ШТИП

НАД 200 АРХЕОЛОШКИ ПРЕДМЕТИ СТАРИ ОД 8.000 ДО 500 ГОДИНИ ПОСТАВЕНИ НА ИЗЛОЖБАТА ПО ПОВОД 70 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЗАВОД И МУЗЕЈ ВО ШТИП

По повод 70 години од постоењето на НУ Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј во Штип, во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип се отв ...
ШТИПСКИОТ ЗАВОД И МУЗЕЈ СЛАВИ 70 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ СО АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА СО 200 ПРЕДМЕТИ СТАРИ МИЛЕНИУМИ И ВЕКОВИ

ШТИПСКИОТ ЗАВОД И МУЗЕЈ СЛАВИ 70 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ СО АРХЕОЛОШКА ИЗЛОЖБА СО 200 ПРЕДМЕТИ СТАРИ МИЛЕНИУМИ И ВЕКОВИ

Изложба на археолошки предмети кои датираат од доцниот неолит, 6.000 години пред н. е. до доцниот среден период, се отвори во Уметничката галерија „Бе ...
ВОЛШЕБНИОТ СВЕТ НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ ПРЕКУ 200 ИЛУСТРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВИ В СРЕДА ВО МАЛА СТАНИЦА

ВОЛШЕБНИОТ СВЕТ НА ДИМИТАР КОНДОВСКИ ПРЕКУ 200 ИЛУСТРАЦИИ ЌЕ СЕ ПРЕТСТАВИ В СРЕДА ВО МАЛА СТАНИЦА

Илустрациите на книгите како „Зоки Поки“, „Колибата на чичо Том“, „Белото циганче“, се дел од 200-те илустрации од големиот ликовен уметник Димитар Ко ...
1 2 3 16 10 / 159 НАПИСИ