Таг: извршители

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ГРАЃАНИН Е ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ЗА ДОЛГ ОД 530.000 ВРАЌА 3,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ, ПА ЗИБЕРИ ПОБАРА КАМАТАTA ДА НЕ СМЕЕ ДА БИДЕ ПОВИСОКА ОД ГЛАВНИЦАТА

ГРАЃАНИН Е ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ЗА ДОЛГ ОД 530.000 ВРАЌА 3,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ, ПА ЗИБЕРИ ПОБАРА КАМАТАTA ДА НЕ СМЕЕ ДА БИДЕ ПОВИСОКА ОД ГЛАВНИЦАТА

На граѓани – должници, најчесто за струја, вода, парно, смет, телефонија, извршителите им земаат и по третина од платите или пензиите, зашто законот и ...
ДА СЕ БИДЕ ИЗВРШИТЕЛ СТАНУВА НЕИСПЛАТЛИВО, КАНЦЕЛАРИИТЕ СЕ ЗАТВОРААТ- СЕ БАРА ВОВЕДУВАЊЕ НА НАДОМЕСТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

ДА СЕ БИДЕ ИЗВРШИТЕЛ СТАНУВА НЕИСПЛАТЛИВО, КАНЦЕЛАРИИТЕ СЕ ЗАТВОРААТ- СЕ БАРА ВОВЕДУВАЊЕ НА НАДОМЕСТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

Поради ниската тарифа и други проблеми извршителската работа станува економски неисплатлива и нема интерес да се работи особено во градовите надвор од ...
ЕВН ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИСПРАЌА АВАНСНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ОД РАКАВ, КАМАТАТА ПРЕД ИЗВРШИТЕЛ ДА ЗАСТАНЕ КАЈ СУМАТА ЗА ГЛАВЕН ДОЛГ, БАРА ОМБУДСМАНОТ

ЕВН ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИСПРАЌА АВАНСНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ОД РАКАВ, КАМАТАТА ПРЕД ИЗВРШИТЕЛ ДА ЗАСТАНЕ КАЈ СУМАТА ЗА ГЛАВЕН ДОЛГ, БАРА ОМБУДСМАНОТ

Каматата на долгот пред извршител да престане да тече кога ќе ја достаса висината на главнината на долгот, бара Народниот правобранител Насер Зибери. ...
ЗВРЛЕВСКИ ИМ ПИШАЛ ПО 35% ДОДАТОЦИ НА ОБВИНИТЕЛИТЕ КОГА НЕМАЛО ПАРИ, ПА СЕГА ИЗВРШИТЕЛИ ГИ БЛОКИРААТ СМЕТКИТЕ НА ОБВИНИТЕЛСТВАТА

ЗВРЛЕВСКИ ИМ ПИШАЛ ПО 35% ДОДАТОЦИ НА ОБВИНИТЕЛИТЕ КОГА НЕМАЛО ПАРИ, ПА СЕГА ИЗВРШИТЕЛИ ГИ БЛОКИРААТ СМЕТКИТЕ НА ОБВИНИТЕЛСТВАТА

Обвинителствата се соочуваат со блокада на сметките за неисплатени додатоци од 35 отсто за 2016 година, за месеците кога на хартија стоеле задолжителн ...
ВЛАДАТА ПРЕДЛАГА ЗАКОН ЗА ОТПИС НА КАМАТИ И РЕПРОГРАМИРАЊЕ ДОЛГОВИ

ВЛАДАТА ПРЕДЛАГА ЗАКОН ЗА ОТПИС НА КАМАТИ И РЕПРОГРАМИРАЊЕ ДОЛГОВИ

Премиерот Зоран Заев го презентираше Законот за отпис на каматите и репрограмирање на долговите и трошоците, со кој се бришат каматите на сите предмет ...
ИЗВРШИТЕЛИТЕ ДЕНЕСКА НЕ РАБОТАТ ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ НОВИОТ ТАРИФНИК ЗА НАГРАДА

ИЗВРШИТЕЛИТЕ ДЕНЕСКА НЕ РАБОТАТ ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ НОВИОТ ТАРИФНИК ЗА НАГРАДА

Извршителите денеска нема да работат во знак на протест против новиот тарифник што го предлага Министерството за правда, со кој се предвидува намалува ...
НИТУ ЕДЕН СТРУМИЧАНЕЦ НЕ ДОЈДЕ ДА СЕ ВИДИ СО ИЗВРШИТЕЛИТЕ НА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ВО СТРУМИЧКИОТ СУД

НИТУ ЕДЕН СТРУМИЧАНЕЦ НЕ ДОЈДЕ ДА СЕ ВИДИ СО ИЗВРШИТЕЛИТЕ НА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ВО СТРУМИЧКИОТ СУД

Претставници од Комората за извршители во Струмица имаа отворен ден, но никој не ги посети. Повеќе од два часа седеа во струмичкиот суд каде што ги че ...
ПРОТЕСТ ЗА ПЛАТИ ВО БИТОЛСКА „ПЕЛАГОНИЈА“ НА КАМЧЕВ, ДИРЕКТОРИТЕ НЕДОСТАПНИ

ПРОТЕСТ ЗА ПЛАТИ ВО БИТОЛСКА „ПЕЛАГОНИЈА“ НА КАМЧЕВ, ДИРЕКТОРИТЕ НЕДОСТАПНИ

Над стотина вработени од АД „Пелагонија“ денес излегле на протест, прво во централната работилница во земјоделскиот комбинат, а потоа и пред зградата ...
ЗА ДОЛГ ОД 112 ДЕНАРИ КОН БЕГ, НА ИЗВРШИТЕЛ ТРЕБА ДА ПЛАТИ 10.200 ДЕНАРИ, БЕЗ ДА МУ КАЖАТ ДЕКА ГО ТУЖЕЛЕ

ЗА ДОЛГ ОД 112 ДЕНАРИ КОН БЕГ, НА ИЗВРШИТЕЛ ТРЕБА ДА ПЛАТИ 10.200 ДЕНАРИ, БЕЗ ДА МУ КАЖАТ ДЕКА ГО ТУЖЕЛЕ

За долг од 112 денари за сметка за парно кон Балкан енерџи груп (БЕГ) на скопјанец му дошол налог за извршување од 10.200 денари. Граѓанинот за овој с ...
ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

Пуштена е струјата во десетте битолски училишта, па во понеделник без проблем ќе започне учебната година во сите школи во општина Битола. Општината ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ