Таг: Јабланица

НАД 130 УЧЕСНИЦИ НА ПЛАНИНАРСКАТА ВЕЛО ТУРА ВЕВЧАНСКА ГОЛИНА – ЛОКВА НА ЈАБЛАНИЦА

НАД 130 УЧЕСНИЦИ НА ПЛАНИНАРСКАТА ВЕЛО ТУРА ВЕВЧАНСКА ГОЛИНА – ЛОКВА НА ЈАБЛАНИЦА

Над 130 љубители на велосипедизмот и планинарењето од целата држава викендов ги посетија  Вевчани, планината Јабланица и Споменикот на природата Вевча ...
ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

Нереализираната иницијатива за прогласување на Јабланица за национален парк, стара 15 години, и натаму води кон уништувањето на овој планински појас, ...
ШУМСКИТЕ МАФИЈАШИ ЈА ОПУСТОШИЈА ЈАБЛАНИЦА, ВЛАСТИТЕ НЕМОЌНИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СТРУШКО ВИШНИ

ШУМСКИТЕ МАФИЈАШИ ЈА ОПУСТОШИЈА ЈАБЛАНИЦА, ВЛАСТИТЕ НЕМОЌНИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СТРУШКО ВИШНИ

Масовна и безмилосна илегална сеча на шумата на Јабланица, посебно во атарите на селата Вишни, Радолишта, Франгово и Лабуништа се случува изминативе м ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ЈАБЛАНИЦА КОНЕЧНО ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЗА ДА ЗАПРЕ ДИВАТА СЕЧА И НЕЛЕГАЛНАТА ГРАДБА

ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ЈАБЛАНИЦА КОНЕЧНО ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЗА ДА ЗАПРЕ ДИВАТА СЕЧА И НЕЛЕГАЛНАТА ГРАДБА

Иницијативата за прогласување на планината Јабланица за национален парк е стара и сè уште нереализирана. Екологистите алармираат дека заглавената пост ...
НАД 60 КАМИОНИ СЕКОЈДНЕВНО ПОМИНУВААТ СО ДИВО ИСЕЧЕНО ОГРЕВНО ДРВО ВО СТРУШКО ВИШНИ, ЖИТЕЛИТЕ БАРААТ ВЛАСТА ДА ГО СПРЕЧИ ПУСТОШЕЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА

НАД 60 КАМИОНИ СЕКОЈДНЕВНО ПОМИНУВААТ СО ДИВО ИСЕЧЕНО ОГРЕВНО ДРВО ВО СТРУШКО ВИШНИ, ЖИТЕЛИТЕ БАРААТ ВЛАСТА ДА ГО СПРЕЧИ ПУСТОШЕЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА

Дивокрадците ја опустошија планината Јабланица, обвинија жителите на струшките села Вишни и Радолиште кои денеска се собраа за да изразат револт оти, ...
СКИ ЦЕНТАР НА ЈАБЛАНИЦА ЗА МЕРКО Е ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТУРИЗМОТ, ЗА АКТИВИСТИТЕ УЗУРПАЦИЈА НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА

СКИ ЦЕНТАР НА ЈАБЛАНИЦА ЗА МЕРКО Е ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТУРИЗМОТ, ЗА АКТИВИСТИТЕ УЗУРПАЦИЈА НА АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА

Изградбата на современ ски центар на Јабланица за градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко значи развој на туризмот, a за граѓанските активисти пак е сп ...
ОГНОТ ДОЈДЕ НА 300 МЕТРИ ДО НАШИТЕ КУЌИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СТРУШКОТО СЕЛО ВИШНИ, КОИ НАДВОР ЈА ПОМИНАА НОЌТА

ОГНОТ ДОЈДЕ НА 300 МЕТРИ ДО НАШИТЕ КУЌИ, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИТЕ НА СТРУШКОТО СЕЛО ВИШНИ, КОИ НАДВОР ЈА ПОМИНАА НОЌТА

Жителите на струшко Вишни во страв ја поминаа ноќта поради пожарот кој три дена беше активен на Јабланица. Побарале помош и од Центарот за управување ...
ПАТЕКИ ОД АНТИЧКО ВРЕМЕ НА ЈАБЛАНИЦА И ГАЛИЧИЦА ЌЕ БИДАТ НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН

ПАТЕКИ ОД АНТИЧКО ВРЕМЕ НА ЈАБЛАНИЦА И ГАЛИЧИЦА ЌЕ БИДАТ НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО ОХРИДСКО-СТРУШКИОТ РЕГИОН

Патеки од античко време на Јабланица и Галичица за првпат ќе бидат достапни за туристите. Археолозите открија нови патни траси и делници од античко вр ...
ГОЛЕМ ПОЖАР НА ПЛАНИНАТА ЈАБЛАНИЦА, ЗАГРОЗЕН АРХЕОЛОШКИОТ ЛОКАЛИТЕТ ВАЈТОС

ГОЛЕМ ПОЖАР НА ПЛАНИНАТА ЈАБЛАНИЦА, ЗАГРОЗЕН АРХЕОЛОШКИОТ ЛОКАЛИТЕТ ВАЈТОС

Пред неколку часа на планината Јабланица избувна голем пожар. Зафатена е голема површина шума. Огнот се појавил меѓу селата Октиси и Долна Белица, Стр ...
9 / 9 НАПИСИ