Таг: јавно здравство

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
МАРШАЛОВ ФОНД

МАРШАЛОВ ФОНД

Ќе се формира Министерство за ненадлежност со вицепремиер што ќе го води телото за меѓуресорска координација на ненадлежности на сите министерства и д ...
ИМА ЗНАЧАЈНИ ОТСТАПУВАЊА ВО ОБЈАВЕНИ И ПРОПИШАНИ ТЕРМИНИ ЗА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, КАДАРОТ Е НЕДОВОЛНО ОБУЧЕН, ВЕЛАТ РЕВИЗОРИТЕ

ИМА ЗНАЧАЈНИ ОТСТАПУВАЊА ВО ОБЈАВЕНИ И ПРОПИШАНИ ТЕРМИНИ ЗА МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, КАДАРОТ Е НЕДОВОЛНО ОБУЧЕН, ВЕЛАТ РЕВИЗОРИТЕ

Двојно e зголемен бројот на апарати за магнетна резонанца (МР) во установите од јавното здравство (ЈЗУ), а обемот на услуги кон граѓаните  во 2022 е п ...
НЕМА ТРАГА КАКО СЕ НАПЛАТЕНИ УСЛУГИ ЗА СНИМАЊА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ВО ВРЕДНОСТ ОД 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА, ВЕЛИ РЕВИЗОРСКИОТ ИЗВЕШТАЈ

НЕМА ТРАГА КАКО СЕ НАПЛАТЕНИ УСЛУГИ ЗА СНИМАЊА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ВО ВРЕДНОСТ ОД 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА, ВЕЛИ РЕВИЗОРСКИОТ ИЗВЕШТАЈ

Установите од јавното здравство прикажале 25.632 извршени услуги повеќе од податоците во Мој термин за кои нема трага дали е напишан извештај, што вли ...
ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО БАРА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 30 ОТСТО, МЕЏИТИ ВЕЛИ ДЕКА ВЕЌЕ ДВА ПАТИ СЕ ЗГОЛЕМЕНИ

ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО БАРА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 30 ОТСТО, МЕЏИТИ ВЕЛИ ДЕКА ВЕЌЕ ДВА ПАТИ СЕ ЗГОЛЕМЕНИ

Покачување на платите за 30 отсто, четири проценти инфективен додаток, бенефициран стаж за целото здравство, како и промена на Колективниот договор по ...
ДОКТОРИТЕ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗАМИНУВААТ ВО ПРИВАТНОТО, ПА СЕ РАЗВИВА ЗДРАВСТВЕН ТУРИЗАМ ВО ПОТРАГА ПО СЛОБОДЕН МОЈ ТЕРМИН

ДОКТОРИТЕ ОД ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗАМИНУВААТ ВО ПРИВАТНОТО, ПА СЕ РАЗВИВА ЗДРАВСТВЕН ТУРИЗАМ ВО ПОТРАГА ПО СЛОБОДЕН МОЈ ТЕРМИН

Сѐ потешко се доаѓа до преглед кај специјалист преку Мој термин, се жалат и пациентите и матичните доктори. Причината според д-р Лили Чолакова-Дервишо ...
ИАКО НАЈАВЕНО ЗА МАРТ, ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗА МАЈ ЌЕ ДОБИЕ ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 1.000 ДО 2.000 ДЕНАРИ

ИАКО НАЈАВЕНО ЗА МАРТ, ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ЗА МАЈ ЌЕ ДОБИЕ ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 1.000 ДО 2.000 ДЕНАРИ

Со исплатата на платата за мај, здравствените работници ќе добијат повисоки плати, што значи линеарно покачување по основ на износи 3.000, 2.500 и 2.0 ...
ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ПРОТЕСТИРАШЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА

ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ПРОТЕСТИРАШЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА

Здравствените работници од јавно-здравствените установи во Скопје и во повеќе градови низ земјава денеска излегоа на получасовен протест пред институц ...
ЦЕЛО ЈАВНО ЗДРАВСТВО УТРЕ НА ПОЛУЧАСОВЕН ПРОТЕСТ, ОСВЕН КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР

ЦЕЛО ЈАВНО ЗДРАВСТВО УТРЕ НА ПОЛУЧАСОВЕН ПРОТЕСТ, ОСВЕН КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР

Здравствените работници од сите јавно-здравствени установи во земјава, освен Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ утре ќе протестираат од 10 до 10:30 часо ...
ДОБИЈА ПЛАТА ДЕЛ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ, СИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ВО СЛЕДНИТЕ 48 ЧАСА, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ДОБИЈА ПЛАТА ДЕЛ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ, СИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ВО СЛЕДНИТЕ 48 ЧАСА, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Дел од здравствените работници од јавното здравство веќе ја имаат јануарската плата на своите сметки, соопшти доцна попладнево Фондот за здравствено о ...
ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО НЕМА ПЛАТА ЗА ЈАНУАРИ, НЕ СЕ ЗНАЕ НИ КОГА ЌЕ ИМА

ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО НЕМА ПЛАТА ЗА ЈАНУАРИ, НЕ СЕ ЗНАЕ НИ КОГА ЌЕ ИМА

Здравствените работници сѐ уште немаат земено плата за јануари, а не се ни знае кога ќе земат. Најчесто земаат плата околу 10 во месецот, а законскиот ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ