Таг: Југохром

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
„ЈУГОХРОМ“ ПОВТОРНО БИ МОЖЕЛ ДА ПРОРАБОТИ НАЕСЕН ОТКАКО ЌЕ СЕ ДОИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

„ЈУГОХРОМ“ ПОВТОРНО БИ МОЖЕЛ ДА ПРОРАБОТИ НАЕСЕН ОТКАКО ЌЕ СЕ ДОИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

Постојат изгледи фабриката за феролегури „Југохром“ во Јегуновце повторно да проработи до крајот на оваа година. Така најавуваат раководните лица на о ...
НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ТЕТОВСКО УТВРДЕНО ПРИСУСТВО НА ПОГОЛЕМИ КОЛИЧИНИ АРСЕН ВО ПОЧВАТА

НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ТЕТОВСКО УТВРДЕНО ПРИСУСТВО НА ПОГОЛЕМИ КОЛИЧИНИ АРСЕН ВО ПОЧВАТА

Присуството на отровниот метал арсен, на две локации во тетовско, било утврдено од страна на стручните лица на Еколошкото друштво „Вила Зора“ од Велес ...
РАБОТНИЦИТЕ ВО „ЈУГОХРОМ“ ОСТАВЕНИ ДА БИРААТ МЕЃУ ЧИСТ ВОЗДУХ И СИРОМАШТИЈА

РАБОТНИЦИТЕ ВО „ЈУГОХРОМ“ ОСТАВЕНИ ДА БИРААТ МЕЃУ ЧИСТ ВОЗДУХ И СИРОМАШТИЈА

Небото над тетовското село Јегуновце блеска од синило, се гледа и првиот снег на околните планини во овој дел од Полошката котлина. Но само до пред дв ...
ЈУГОХРОМ НЕМА ДА ПРОРАБОТИ ДОДЕКА ФИЛТЕР СТАНИЦАТА НЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО ИЗГРАДЕНА

ЈУГОХРОМ НЕМА ДА ПРОРАБОТИ ДОДЕКА ФИЛТЕР СТАНИЦАТА НЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО ИЗГРАДЕНА

По одлуката на Владата да обезбеди кредит за „Југохром“ за доизградба на филтер станицата во кругот на фабриката тетовските екологисти обвинија дека п ...
ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА „ЈУГОХРОМ“ ЌЕ ЈА ИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА „ЈУГОХРОМ“ ЌЕ ЈА ИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

По објавата дека Владата на Република Македонија ќе одобри 1,5 милиони евра за инсталирање на филтри за прочистување на отпадните гасови во „Југохром“ ...
ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА ОБЕЗБЕДИ КРЕДИТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЈУГОХРОМ ЗА ИЗГРАДБА НА ФИЛТЕРСКА ПОСТРОЈКА

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА ОБЕЗБЕДИ КРЕДИТ ОД 1,5 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЈУГОХРОМ ЗА ИЗГРАДБА НА ФИЛТЕРСКА ПОСТРОЈКА

Владата на денешната седница одлучи да обезбеди кредит за комбинатот Југохром од Јегуновце во висина од 1,5 милиони евра за изградба на филтерска пост ...
НИ СЕ ЗАКАНУВАА ДА МОЛЧИМЕ ЗА ДА МОЖЕ „ЈУГОХРОМ“ ДА ПОЧНЕ ДА РАБОТИ БЕЗ ФИЛТРИ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО ГЕРИЛА“

НИ СЕ ЗАКАНУВАА ДА МОЛЧИМЕ ЗА ДА МОЖЕ „ЈУГОХРОМ“ ДА ПОЧНЕ ДА РАБОТИ БЕЗ ФИЛТРИ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО ГЕРИЛА“

Движењето „Еко герила“ од Тетово излезе со обвинение дека деновиве добивале закани и финансиски понуди со цел повеќе да не реагираат околу евентуалнот ...
ВЛАДАТА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ЗАЕМ ЗА ЈУГОХРОМ ДА ГИ ДОГРАДИ ФИЛТРИТЕ

ВЛАДАТА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ЗАЕМ ЗА ЈУГОХРОМ ДА ГИ ДОГРАДИ ФИЛТРИТЕ

Владата ќе обезбеди заем за комбинатот Југохром од Јегуновце за да се забрза изградбата на системот за отпрашување, кој е неопходен за да може оваа фа ...
„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

Поставен бетонски фундамент во кругот на комбинатот е сѐ она што во „Југохром“ е направено за изградба на филтер станицата за пречистување на отпаднит ...
„ЕКО ГЕРИЛА“ НУДИ ПРАВНА ПОМОШ ЗА ТУЖБИ ПРОТИВ „ЈУГОХРОМ“ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ТЕТОВО

„ЕКО ГЕРИЛА“ НУДИ ПРАВНА ПОМОШ ЗА ТУЖБИ ПРОТИВ „ЈУГОХРОМ“ ЗА ЗАГАДУВАЊЕТО НА ТЕТОВО

Откако „Југохром“ престана со работа загадувањето на Тетово е драстично намалено, а исто така речиси за двојно е намален бројот на заболени деца, реко ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ