Таг: К-15

К-15 ЌЕ ДОБИЈАТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДРЖАВНАТА УПРАВА И СУДОВИТЕ, НЕМА ДА ИМА ЗА ЗДРАВСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, ПОЛИЦИЈА И ОДБРАНА

К-15 ЌЕ ДОБИЈАТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДРЖАВНАТА УПРАВА И СУДОВИТЕ, НЕМА ДА ИМА ЗА ЗДРАВСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, ПОЛИЦИЈА И ОДБРАНА

Со ребалансот на буџетот предвидени се речиси 4 милиони евра за исплата на К-15 за административците, но тоа е доволно за околу 27 илјади членови на С ...
АДМИНИСТРАЦИЈАТА ШТО НЕ ОДЕШЕ НА РАБОТА ЌЕ ДОБИЕ К-15

АДМИНИСТРАЦИЈАТА ШТО НЕ ОДЕШЕ НА РАБОТА ЌЕ ДОБИЕ К-15

Јавната администрација годинава ќе добие регрес за годишен одмор. Со ребалансот на буџетот предвидени се пари и за К-15 за административците, кои од л ...
ВО ШТИП НАД 50 КОМПАНИИ НЕ ИСПЛАТИЛЕ К-15 ИЛИ ИСПЛАТИЛЕ МИНИМАЛЕЦ ОД 1.000-2.000 ДЕНАРИ

ВО ШТИП НАД 50 КОМПАНИИ НЕ ИСПЛАТИЛЕ К-15 ИЛИ ИСПЛАТИЛЕ МИНИМАЛЕЦ ОД 1.000-2.000 ДЕНАРИ

Трудовите инспектори во Штип од денеска се во интезивни контроли во фирмите за кои имало пријави од вработени дека исплатиле минимален К-15 или дека н ...
ДРИСЛА МЕТОДОЛОГИЈА

ДРИСЛА МЕТОДОЛОГИЈА

1 На патот до ЕУ го збогативме терминолошкиот речник со уште еден збор - методологија. Отсега натаму, методологија ќе биде клучниот термин што ќе ни с ...
2,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ СЕ ИСПЛАТАТ ЗА К-15 НА 17.273 АДМИНИСТРАТИВЦИ

2,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ СЕ ИСПЛАТАТ ЗА К-15 НА 17.273 АДМИНИСТРАТИВЦИ

17.273 административци годинава ќе добијат регрес за годишен одмор (К-15). Од кабинетот на министерот за информатичко општество и администрација Дамја ...
„БЕТОН – ШТИП“, ШТО ГО ГРАДЕШЕ СКОПЈЕ 2014 ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА ШТИПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И БЕЗ ПЛАТИ И К-15 ЗА РАБОТНИЦИТЕ

„БЕТОН – ШТИП“, ШТО ГО ГРАДЕШЕ СКОПЈЕ 2014 ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ОСТАНА БЕЗ ДОГОВОР ЗА ШТИПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И БЕЗ ПЛАТИ И К-15 ЗА РАБОТНИЦИТЕ

Околу 250 работници од некогаш реномираната градежна фирма „Бетон - Штип“ почнаа масовно да го напуштаат претпријатието и истовремено преку суд да ги ...
НАД 300 ПРЕТСТАВКИ ЗА НЕИСПЛАТЕН К-15 ДОСЕГА СТИГНАЛЕ ВО ТРУДОВА ИНСПЕКЦИЈА

НАД 300 ПРЕТСТАВКИ ЗА НЕИСПЛАТЕН К-15 ДОСЕГА СТИГНАЛЕ ВО ТРУДОВА ИНСПЕКЦИЈА

Над 300 претставки од вработени добил Државниот инспекторат за труд од Нова година навака, во врска со исплатата на К-15. Најголем дел од претставките ...
ДО ФЕВРУАРИ ЗАСИЛЕНИ ИНСПЕКЦИСКИ КОНТРОЛИ ВО ПРИВАТНИТЕ ФИРМИ ЗА ИСПЛАТА НА К-15, НАЈАВИ ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ТРУД

ДО ФЕВРУАРИ ЗАСИЛЕНИ ИНСПЕКЦИСКИ КОНТРОЛИ ВО ПРИВАТНИТЕ ФИРМИ ЗА ИСПЛАТА НА К-15, НАЈАВИ ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ТРУД

Државниот инспекторат за труд соопшти дека од почетокот на оваа година прави засилени контроли во приватните фирми за исплата на К-15, по вчерашната о ...
ШИЛЕГОВ ЌЕ ИМ ДАДЕ К-15 НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ, НАДОМЕСТ КОЈ ТРАЈАНОВСКИ ИМ ГО УКИНАЛ

ШИЛЕГОВ ЌЕ ИМ ДАДЕ К-15 НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ, НАДОМЕСТ КОЈ ТРАЈАНОВСКИ ИМ ГО УКИНАЛ

Администрацијата во Град Скопје и вработените во Пожарната годинава ќе добијат К -15 во висина од 14.200 денари, најави градоначалникот Петре Шилегов. ...
ИСПЛАТЕН К-15 И ОД 100 ДЕНАРИ

ИСПЛАТЕН К-15 И ОД 100 ДЕНАРИ

Вчера и денеска Државниот инспекторат во Штип е пребукиран со работници кои пријавуваат неисплатен К-15 или исплатени минимални износи од 500, 1.000, ...
10 / 10 НАПИСИ