Таг: Канео

СЕ МЕНУВААТ ЌЕРАМИДИТЕ НА ЦРКВАТА „СВ. ЈОВАН КАНЕО“ ВО ОХРИД ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОШТЕТУВАЊЕ НА ФРЕСКИТЕ

СЕ МЕНУВААТ ЌЕРАМИДИТЕ НА ЦРКВАТА „СВ. ЈОВАН КАНЕО“ ВО ОХРИД ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ОШТЕТУВАЊЕ НА ФРЕСКИТЕ

Во црквата „Свети Јован Канео“, еден од најпрепознатливите симболи на Охрид и на Македонија, со средства од МПЦ и под надзор на Завод и Музеј Охрид во ...
СЕ ОТСТРАНУВААТ ШАНКОВИ И ОБЈЕКТИ КАЈ НАСЕЛБАТА КАНЕО НА ОХРИДСКИОТ БРЕГ

СЕ ОТСТРАНУВААТ ШАНКОВИ И ОБЈЕКТИ КАЈ НАСЕЛБАТА КАНЕО НА ОХРИДСКИОТ БРЕГ

Утринава продолжи остранувањето на шанкови и објекти на делот од брегот кај Канео на Охридското Езеро. Акцијата се спроведува со асистенција на полици ...
МОСТОТ НА ЖЕЛБИТЕ ВО ОХРИД Е ОПАСЕН, ОСТАНА И БЕЗ ОГРАДАТА КОН ЕЗЕРОТО

МОСТОТ НА ЖЕЛБИТЕ ВО ОХРИД Е ОПАСЕН, ОСТАНА И БЕЗ ОГРАДАТА КОН ЕЗЕРОТО

Мостот на желбите во Охрид стана опасен за минувачите откако ја снема и оградата што штитеше од евентуално паѓање во езерската вода. Се чини дека за н ...
ГИ БАРАМ ЕЗЕРСКИТЕ САМОВИЛИ ВО ОХРИД, ВЕЛИ УМЕТНИЧКИОТ ФОТОГРАФ ПЕТАР БОЕВ

ГИ БАРАМ ЕЗЕРСКИТЕ САМОВИЛИ ВО ОХРИД, ВЕЛИ УМЕТНИЧКИОТ ФОТОГРАФ ПЕТАР БОЕВ

Растев во еден град каде на секој чекор се сопнував со остатоците на историјата, вели охридскиот уметнички фотограф Петар Боев, кој со уметничка фотог ...
КАНЕО И ЖЕНСКА ПЛАЖА НАЈМНОГУ НАСТРАДАА ВО НЕВРЕМЕТО ВО ОХРИД И СТРУГА

КАНЕО И ЖЕНСКА ПЛАЖА НАЈМНОГУ НАСТРАДАА ВО НЕВРЕМЕТО ВО ОХРИД И СТРУГА

По невремето кое што синоќа го зафати Охридско-Струшкиот Регион, состојбата е нормализирана. Најпогодена беше крајбежната линија на потегот од населба ...
ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

Во Охрид одново е актуелизирано барањето за набавка на противпожарен брод. Ваков пловен објект е потребен, бидејќи на крајбрежејето се наоѓаат две гол ...
6 / 6 НАПИСИ