Таг: капсула

УСПЕШНО СЛЕТА ПРВАТА КАПСУЛА НА НАСА СО ПРИМЕРОЦИ ОД АСТЕРОИД

УСПЕШНО СЛЕТА ПРВАТА КАПСУЛА НА НАСА СО ПРИМЕРОЦИ ОД АСТЕРОИД

Првите примероци од астероид на НАСА донесени од вселената денеска се спуштија со падобран во пустината Јута, со што заврши седумгодишно патување. Во ...
ПРОНАЈДЕНА РАДИОАКТИВНАТА КАПСУЛА КОЈА ИСЧЕЗНА ВО АВСТРАЛИЈА ПРИ ТРАНСПОРТОТ ДОЛГ 1.400 КИЛОМЕТРИ

ПРОНАЈДЕНА РАДИОАКТИВНАТА КАПСУЛА КОЈА ИСЧЕЗНА ВО АВСТРАЛИЈА ПРИ ТРАНСПОРТОТ ДОЛГ 1.400 КИЛОМЕТРИ

Австралиските власти кажаа дека ја пронашле малата радиоактивна капсула кој исчезна минатата недела. „Итните служби буквално пронајдоа игла во сено“, ...
ВО АВСТРАЛИЈА СЕ ТРАГА ПО РАДИОАКТИВНА КАПСУЛА КОЈА ПО ГРЕШКА БИЛА ФРЛЕНА

ВО АВСТРАЛИЈА СЕ ТРАГА ПО РАДИОАКТИВНА КАПСУЛА КОЈА ПО ГРЕШКА БИЛА ФРЛЕНА

Властите на Западна Австралија наредија итна потрага по исчезната капсула што содржи мало количество од радиоактивниот цезиум-137, кој може да предизв ...
СТРУЖАНИ БОЛНИ ОД КОВИД-19 КОИ СЕ СТРАНСКИ ОСИГУРЕНИЦИ СЕ НОСАТ НА ЛЕЧЕЊЕ ВО ШВАЈЦАРИЈА ВО СПЕЦИЈАЛНИ КАПСУЛИ

СТРУЖАНИ БОЛНИ ОД КОВИД-19 КОИ СЕ СТРАНСКИ ОСИГУРЕНИЦИ СЕ НОСАТ НА ЛЕЧЕЊЕ ВО ШВАЈЦАРИЈА ВО СПЕЦИЈАЛНИ КАПСУЛИ

Со транспортни инкубатори покриени со посебна фолија, болни од ковид-19 од болницата во Струга преку осигурителни компании се носат на лечење во стран ...
ВСЕЛЕНСКАТА КАПСУЛА НА „СПЕЈС ЕКС“ И НА НАСА СЕ ВРАТИ НА ЗЕМЈАТА

ВСЕЛЕНСКАТА КАПСУЛА НА „СПЕЈС ЕКС“ И НА НАСА СЕ ВРАТИ НА ЗЕМЈАТА

Двајцата астронаути на НАСА вчера се вратија на Земјата во драматично слетување во морето на ретро-начин, со капсулата која со падобран се спушти во М ...
5 / 5 НАПИСИ