Таг: Карлес Пуигдемонт

1 2 10 / 14 НАПИСИ
ШПАНИЈА ГО ПОВЛЕЧЕ ЕВРОПСКИОТ НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ

ШПАНИЈА ГО ПОВЛЕЧЕ ЕВРОПСКИОТ НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ

Шпански судија го повлече меѓународниот налог за апсење на поранешниот претседател на Каталонија, Карлес Пуигдемонт, и на четворицата негови соработни ...
БЕЛГИЈА ГО ПУШТИ КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР НА УСЛОВНА СЛОБОДА

БЕЛГИЈА ГО ПУШТИ КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР НА УСЛОВНА СЛОБОДА

Белгискиот суд ги пушти на условна слобода разрешениот каталонски претседател Карлес Пуигдемонт и четворицата негови соработници, кои вчера ѝ се преда ...
КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР Ѝ СЕ ПРЕДАДЕ НА БЕЛГИСКАТА ПОЛИЦИЈА

КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР Ѝ СЕ ПРЕДАДЕ НА БЕЛГИСКАТА ПОЛИЦИЈА

Разрешениот претседател на Каталонија, Карлес Пуигдемонт, ѝ се предал на белгиската полиција, објави телевизијата ВРТ. Белгиските обвинители, кои о ...
ШПАНИЈА ИЗДАДЕ НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ПУИГДЕМОНТ

ШПАНИЈА ИЗДАДЕ НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ПУИГДЕМОНТ

Шпански судија и официјално издаде меѓународен налог за апсење на разрешениот претседател на Каталонија, Карлес Пуигдемонт, кој моментално престојува ...
КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗАДРЖАНИ ВО ПРИТВОР, ИЗДАДЕН НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА ПУИГДЕМОНТ

КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗАДРЖАНИ ВО ПРИТВОР, ИЗДАДЕН НАЛОГ ЗА АПСЕЊЕ НА ПУИГДЕМОНТ

Судот во Мадрид го прифати барањето на јавниот обвинител и нареди осум разрешени членови на каталонската влада да бидат задржани во притвор, откако ти ...
КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ДОЈДОА НА ИСПРАШУВАЊЕ ВО МАДРИД, ПУИГДЕМОНТ ОСТАНУВА ВО БРИСЕЛ

КАТАЛОНСКИТЕ ЛИДЕРИ ДОЈДОА НА ИСПРАШУВАЊЕ ВО МАДРИД, ПУИГДЕМОНТ ОСТАНУВА ВО БРИСЕЛ

Разрешените членови на каталонската влада денеска се појавија во судот во Мадрид, како што се соочуваат со обвиненија за побуна и за повикување на сец ...
ИЗБЕГАВМЕ ОД ШПАНИЈА ЗА ДА СПРЕЧИМЕ НАСИЛСТВО И ОДМАЗДА, ИЗЈАВИ КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ОД БРИСЕЛ

ИЗБЕГАВМЕ ОД ШПАНИЈА ЗА ДА СПРЕЧИМЕ НАСИЛСТВО И ОДМАЗДА, ИЗЈАВИ КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ОД БРИСЕЛ

Сменетиот каталонски претседател Карлес Пуигдемонт изјави од Брисел дека ќе се врати во Шпанија само ако добие јасни гаранции дека ќе биде заштитен, о ...
КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ИЗБЕГАЛ ЗА БРИСЕЛ

КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР ИЗБЕГАЛ ЗА БРИСЕЛ

Разрешениот претседател на Каталонија, Карлес Пуигдемонт, ја напуштил Шпанија и заминал за Брисел, истиот ден кога јавниот обвинител објави дека ќе по ...
РАЗРЕШЕНИТЕ КАТАЛОНСКИ ФУНКЦИОНЕРИ ДОБИЈА РОК ОД НЕКОЛКУ ЧАСА ДА СИ ЗАМИНАТ

РАЗРЕШЕНИТЕ КАТАЛОНСКИ ФУНКЦИОНЕРИ ДОБИЈА РОК ОД НЕКОЛКУ ЧАСА ДА СИ ЗАМИНАТ

Шпанската влада им укажа на разрешените министри и официјални лица од регионалната власт во Каталонија дека имаат рок од неколку часа да си ги соберат ...
НА ПРОТЕСТОТ ВО БАРСЕЛОНА СЕ БАРА ЗАТВОР ЗА КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР, БЕЛГИЈА МУ НУДИ АЗИЛ

НА ПРОТЕСТОТ ВО БАРСЕЛОНА СЕ БАРА ЗАТВОР ЗА КАТАЛОНСКИОТ ЛИДЕР, БЕЛГИЈА МУ НУДИ АЗИЛ

Приврзаниците на единствена Шпанија излегоа во голем број на улиците на Барселона, само ден откако Мадрид ѝ ја одзеде политичката автономија на Катало ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ