Таг: Казандол

1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ
УПРАВНИОТ СУД ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА ВЛАДАТА ЗА РУДНИКОТ „КАЗАНДОЛ“, РАСКИНУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО КОНЦЕСИОНЕРОТ „САРДИЧ“ БИЛО ЗАКОНСКИ

УПРАВНИОТ СУД ПРЕСУДИ ВО КОРИСТ НА ВЛАДАТА ЗА РУДНИКОТ „КАЗАНДОЛ“, РАСКИНУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ СО КОНЦЕСИОНЕРОТ „САРДИЧ“ БИЛО ЗАКОНСКИ

Управниот суд ја одби тужбата на компанијата „Сардич“ против одлуката на Владата еднострано да го раскине договорот за концесија на рудникот „Казандол ...
ГРАЃАНСКИОТ АКТИВИЗАМ ПОБЕДИ, ВАЛАНДОВЧАНИ ЗАДОВОЛНИ ШТО ВЛАДАТА ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

ГРАЃАНСКИОТ АКТИВИЗАМ ПОБЕДИ, ВАЛАНДОВЧАНИ ЗАДОВОЛНИ ШТО ВЛАДАТА ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

  Валандовчани се задоволни што Владата го слушна нивниот глас и го раскина договорот за концесија за експлоатација на бакар од локалитетот Ка ...
ВЛАДАТА ЕДНОСТРАНО ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

ВЛАДАТА ЕДНОСТРАНО ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ ЗА КАЗАНДОЛ

Премиерот Зоран Заев кажа дека Владата на денешната седница донела одлука еднострано да го раскине договорот за концесија за експлоатација на минералн ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ДОБИ РОК ОД СЕДУМ ДЕНА ДА КАЖЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ОДЗЕМЕ КОНЦЕСИЈАТА ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА ДОБИ РОК ОД СЕДУМ ДЕНА ДА КАЖЕ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ОДЗЕМЕ КОНЦЕСИЈАТА ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за руд ...
ПЛАНИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОКОТ ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ ЗА ДА СЕ СТОПИРААТ РУДНИЦИТЕ, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

ПЛАНИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОКОТ ДА СТАНАТ НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ ЗА ДА СЕ СТОПИРААТ РУДНИЦИТЕ, БАРААТ ЕКО АКТИВИСТИТЕ

Преставници на еколошки друштва и здруженија од Југоистокот формираат регионална граѓанска иницијатива за прогласување на планинските комплекси Беласи ...
ВАЛАНДОВЧАНИ ВОЗНЕМИРЕНИ ОД НАЈАВЕНОТО МИНИРАЊЕ ВО КАЗАНДОЛ, ВЛАДАТА ВЕЛИ РАБОТИ НА ПРОБЛЕМОТ

ВАЛАНДОВЧАНИ ВОЗНЕМИРЕНИ ОД НАЈАВЕНОТО МИНИРАЊЕ ВО КАЗАНДОЛ, ВЛАДАТА ВЕЛИ РАБОТИ НА ПРОБЛЕМОТ

Активистите против изградба на рудници од југоистокот се загрижени откако инвеститорот на рударскиот комплекс „Сардич МЦ“ соопшти дека ќе врши минирањ ...
ПРЕТСЕДАТЕЛЕ И ПРЕМИЕРЕ СТОПИРАЈТЕ ЈА ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИТЕ, ПОБАРАА ГРАЃАНИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВАЛАНДОВО

ПРЕТСЕДАТЕЛЕ И ПРЕМИЕРЕ СТОПИРАЈТЕ ЈА ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИТЕ, ПОБАРАА ГРАЃАНИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ВАЛАНДОВО

Претседателот Ѓорге Иванов и премиерот Зоран Заев да се заложат и да ги искористат сите правни механизми за стопирање на изградбата на рудници во Југо ...
УТРЕ ПРОТЕСТИ И БЛОКАДИ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ВАЛАНДОВО И СКОПЈЕ

УТРЕ ПРОТЕСТИ И БЛОКАДИ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО ВАЛАНДОВО И СКОПЈЕ

Активистите против рудници од Југоистокот со протестен марш и блокади во Валандово ќе бараат Владата и премиерот Зоран Заев да донесат одлуки за стопи ...
НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ВАЛАНДОВО БАРА ДА СЕ ИСПИТА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗДАДЕНАТА КОНЦЕСИЈА ЗА КАЗАНДОЛ

НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ВАЛАНДОВО БАРА ДА СЕ ИСПИТА ПОСТАПКАТА ЗА ИЗДАДЕНАТА КОНЦЕСИЈА ЗА КАЗАНДОЛ

Поранешниот градоначалник на Валандово Николче Чурлиновски постапката за отворање на рудникот  Казандол ја водел нетранспарентно и ја лажел јавноста, ...
ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИ ЌЕ ЗАСТАНЕ ОТИ НОСАТ ЛОШО ЗДРАВЈЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ ВО ЈОСИФОВО

ИЗГРАДБАТА НА РУДНИЦИ ЌЕ ЗАСТАНЕ ОТИ НОСАТ ЛОШО ЗДРАВЈЕ, РЕЧЕ ЗАЕВ ВО ЈОСИФОВО

Премиерот и лидер на владејачката СДСМ Зоран Заев денеска од валандовско Јосифово истакна дека изградбата на рудниците во југоистокот ќе застане. Тој ...
1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ