Таг: Клиника за неврологија

ОТВОРЕНА НОВА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА НЕВРОМУСКУЛНИ БОЛЕСТИ НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

ОТВОРЕНА НОВА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА НЕВРОМУСКУЛНИ БОЛЕСТИ НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

На Универзитетската клиника за неврологија денес беа презентирани новата лабораторија за дијагноза на невромускулни болести, нов Дневен центар за трет ...
СПАСЕН ПАЦИЕНТ СО МОЗОЧЕН УДАР СО НОВ КОМБИНИРАН МЕТОД ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ ТРОМБ

СПАСЕН ПАЦИЕНТ СО МОЗОЧЕН УДАР СО НОВ КОМБИНИРАН МЕТОД ЗА ОТСТРАНУВАЊЕ ТРОМБ

Со нов комбиниран метод, тим лекари од скопските клиники завчера спасил пациент со мозочен удар на кој му бил запушен главниот крвен сад во мозокот. О ...
НОВ БИОЛОШКИ ЛЕК ЗА БОЛНИТЕ ОД МУЛТИПЛЕКС СКЛЕРОЗА НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

НОВ БИОЛОШКИ ЛЕК ЗА БОЛНИТЕ ОД МУЛТИПЛЕКС СКЛЕРОЗА НА КЛИНИКАТА ЗА НЕВРОЛОГИЈА

Тринаесет пациенти кои се лекуваат на Клиниката за неврологија од мултиплекс склероза (МС) наскоро ќе добијат третман со нов биолошки лек „Окревус“ (о ...
САМО 10 ОТСТО ОД БОЛНИТЕ ОД АЛЦХАЈМЕР ВО МАКЕДОНИЈА ПРИМААТ ТЕРАПИЈА

САМО 10 ОТСТО ОД БОЛНИТЕ ОД АЛЦХАЈМЕР ВО МАКЕДОНИЈА ПРИМААТ ТЕРАПИЈА

Според статистичките проценки во Македонија има околу 20.000 луѓе болни од Алцхајмер, а дијагностицирани и лекувани се само околу десет проценти. Д-р ...
4 / 4 НАПИСИ