Таг: Комисија

1 2 3 5 10 / 48 НАПИСИ
СЕ БОДАТ СО ВИЛУШКА ЗАРАДИ ОТШТЕТА КАКО КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ОПШТИНА КИЧЕВО ГОДИШНО ИСПЛАЌА 115.000 ЕВРА ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ, НО НЕМА ПРИЈАВЕНО ЗЛОУПОТРЕБИ

СЕ БОДАТ СО ВИЛУШКА ЗАРАДИ ОТШТЕТА КАКО КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ОПШТИНА КИЧЕВО ГОДИШНО ИСПЛАЌА 115.000 ЕВРА ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ, НО НЕМА ПРИЈАВЕНО ЗЛОУПОТРЕБИ

Кичево е рекордер според бројот на регистрирани напади од улични кучиња, според статистиката на СВР Охрид. Само во 2022 имало 258 пријави од нападнати ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ ИСПРАТИЛ КОМИСИЈА ВО ГОСТИВАРСКАТА БОЛНИЦА ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ ИМА НЕПРАВИЛНОСТИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО НА 20 АЛБАНЦИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ ИСПРАТИЛ КОМИСИЈА ВО ГОСТИВАРСКАТА БОЛНИЦА ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ ИМА НЕПРАВИЛНОСТИ ВО ВРАБОТУВАЊЕТО НА 20 АЛБАНЦИ

Министерот за здравство Илир Демири испратил Комисија да оди во Гостиварската болница за, како што вели, да се провери дали има неправилности во врабо ...
ЗА ДА НЕ МУ ДАДЕ 5.000 ДЕНАРИ ЗА ТУЃА НЕГА, ДРЖАВАТА ИЗБЕГНУВА ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД НА СКОПЈАНЕЦ СО НОГА ПОКУСА ЗА 10 САНТИМЕТРИ И ДУЗИНА ДРУГИ БОЛЕСТИ

ЗА ДА НЕ МУ ДАДЕ 5.000 ДЕНАРИ ЗА ТУЃА НЕГА, ДРЖАВАТА ИЗБЕГНУВА ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД НА СКОПЈАНЕЦ СО НОГА ПОКУСА ЗА 10 САНТИМЕТРИ И ДУЗИНА ДРУГИ БОЛЕСТИ

И со 4 добиени пресуди пред Управниот суд, скопјанецот Васе Стојановски (63) кој има лекарско конзилијарно мислење дека треба да добива месечна помош ...
ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ УЧЕСТВУВА ВО СОБРАНИСКАТА ДЕБАТА ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ ЗА ДА ПОКАЖЕ ДЕКА НЕМА ДВОТРЕТИНСКО МНОЗИНСТВО

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ УЧЕСТВУВА ВО СОБРАНИСКАТА ДЕБАТА ЗА УСТАВНИ ИЗМЕНИ ЗА ДА ПОКАЖЕ ДЕКА НЕМА ДВОТРЕТИНСКО МНОЗИНСТВО

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ќе учествуваат во дебатата за Предлогот за уставни измени на собраниската Комисија за уставни прашања, што претседателот на ...
ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

На денешната седница на Судскиот совет не се одлучи за тргање на Весна Дамева од членка на комисијата за дисциплинската постапка отворената против апе ...
ИНСПЕКТОРИ И КОМИСИЈА ЗА СТРУЧЕН НАДЗОР ЈА ИСПИТУВААТ СМРТТА НА НОВОРОДЕНЧЕТО ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

ИНСПЕКТОРИ И КОМИСИЈА ЗА СТРУЧЕН НАДЗОР ЈА ИСПИТУВААТ СМРТТА НА НОВОРОДЕНЧЕТО ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Во тек е инспекцискиот вонреден надзор од Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) во Клиничката болница во Битола, а формирана е и комисиј ...
КОМИСИЈА ЌЕ ГО ПРЕИСПИТУВА УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КОЈ ИМА КАТАСТРОФАЛНИ ГРЕШКИ

КОМИСИЈА ЌЕ ГО ПРЕИСПИТУВА УЧЕБНИКОТ ПО ИСТОРИЈА И ОПШТЕСТВО ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КОЈ ИМА КАТАСТРОФАЛНИ ГРЕШКИ

Министерството за образование и наука (МОН) и Педагошката служба дека ќе формираат комисија која ќе ја преиспита целата содржина и ќе даде предлог за ...
ТРАМП ПОВИКАН ДА СВЕДОЧИ ПРЕД КОНГРЕСНАТА КОМИСИЈА ЗА НАПАДОТ НА 6 ЈАНУАРИ

ТРАМП ПОВИКАН ДА СВЕДОЧИ ПРЕД КОНГРЕСНАТА КОМИСИЈА ЗА НАПАДОТ НА 6 ЈАНУАРИ

Конгресната комисија на САД која ги истражува минатогодишните немири и нападот на Капитол на 6 јануари издаде законска покана со која му наложува на п ...
ШТО ЌЕ Ѝ ПРАВИ НА СНИМКАТА ПРАТЕНИКОТ ОД ВМРО-ДПМНЕ ШТО ЈА СНИМАШЕ НОЌЕСКА ПРАТЕНИЧКАТА ОД СДСМ НА 15 САНТИМЕТРИ ОД НЕЈЗИНОТО ДЕКОЛТЕ, ПРАША КОВАЧЕВСКИ

ШТО ЌЕ Ѝ ПРАВИ НА СНИМКАТА ПРАТЕНИКОТ ОД ВМРО-ДПМНЕ ШТО ЈА СНИМАШЕ НОЌЕСКА ПРАТЕНИЧКАТА ОД СДСМ НА 15 САНТИМЕТРИ ОД НЕЈЗИНОТО ДЕКОЛТЕ, ПРАША КОВАЧЕВСКИ

На прашање на пратеникот Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ до премиерот Димитар Ковачевски на денешната седница за пратенички прашања, дали смета де ...
ПРЕПОРАКАТА ЗА НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА ФАКУЛТЕТИТЕ 3 НЕДЕЛИ ПАТУВА ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ДО ВЛАДАТА

ПРЕПОРАКАТА ЗА НАСТАВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА ФАКУЛТЕТИТЕ 3 НЕДЕЛИ ПАТУВА ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ДО ВЛАДАТА

И по три недели од препораката на Комисијата за заразни болести наставата во факултетите да се насочи кон физичко присуство, за тоа не е донесена одлу ...
1 2 3 5 10 / 48 НАПИСИ