Таг: комунален отпад

„ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ОБЕЗБЕДИ ДВЕ ВОЗИЛА ЗА СОБИРАЊЕ КОМУНАЛЕН ОТПАД ОД РОМСКИТЕ МААЛА ВО ВЕЛЕС

„ХАБИТАТ МАКЕДОНИЈА“ ОБЕЗБЕДИ ДВЕ ВОЗИЛА ЗА СОБИРАЊЕ КОМУНАЛЕН ОТПАД ОД РОМСКИТЕ МААЛА ВО ВЕЛЕС

Американската невладина организација „Хабитат Македонија“ ѝ донираше на Општина Велес две возила за собирање отпад. Со нив ќе се собира цврст комунале ...
УВОЗ НА ОПАСЕН ОТПАД НЕ Е ДОЗВОЛЕН, КОНТРОЛАТА ЈА ПРАВИ ЦАРИНАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

УВОЗ НА ОПАСЕН ОТПАД НЕ Е ДОЗВОЛЕН, КОНТРОЛАТА ЈА ПРАВИ ЦАРИНАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

Во земјава не се увезува отпад за складирање на депонии, единствениот отпад што се увезува е за рециклирање и повторна употреба, ништо друго, вели мин ...
ПОПОВА ШАПКА СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ИТНА АКЦИЈА

ПОПОВА ШАПКА СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ИТНА АКЦИЈА

Пред речиси една година иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ организираше широка граѓанска акција за собирање на отпад од терените на планината ...
ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ОПШТИНИТЕ СО КОМУНАЛНИОТ ФРЛААТ И ОПАСЕН МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ДИРЕКТНО ВО ПРИРОДАТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Отпадот во Македонија се депонира на несоодветни и нерегулирани депонии, а при депонирањето се меша медицински и индустриски со комунален отпад. Ова г ...
4 / 4 НАПИСИ