Таг: кондураџија

90-ГОДИШНИОТ БИТОЛСКИ КОНДУРАЏИЈА ТЕНКОТ СЕКОЕ САБАЈЛЕ СО МОТОР ДОАЃА ДА ГО ОТВОРИ ДУЌАНОТ

90-ГОДИШНИОТ БИТОЛСКИ КОНДУРАЏИЈА ТЕНКОТ СЕКОЕ САБАЈЛЕ СО МОТОР ДОАЃА ДА ГО ОТВОРИ ДУЌАНОТ

Ни деведесеттото лето од животот не го колеба највозрасниот жив битолски кондураџија Мендо Темелковски-Тенкот (или Тенко по битолски) секое утро возеј ...
ЗАРАБОТУВАМ ЗА КРПЕН ЖИВОТ, НО ОД ЧЕВЛАРСКИОТ  ЗАНАЕТ НЕ СЕ ОТКАЖУВАМ, ВЕЛИ ЕДИНСТВЕНИОТ КОНДУРАЏИЈА ВО ШТИП

ЗАРАБОТУВАМ ЗА КРПЕН ЖИВОТ, НО ОД ЧЕВЛАРСКИОТ ЗАНАЕТ НЕ СЕ ОТКАЖУВАМ, ВЕЛИ ЕДИНСТВЕНИОТ КОНДУРАЏИЈА ВО ШТИП

Ванчо Ристов е единствениот кондураџија кој остана во Штип да пркоси на одумирањето на чевларскиот занает и воопшто на занаетчиството во градот. Ристо ...
2 / 2 НАПИСИ