Таг: контрацепција

ФРАНЦИЈА И ИРСКА ЌЕ ОБЕЗБЕДАТ БЕСПЛАТНА КОНТРАЦЕПЦИЈА ЗА ЖЕНИ ДО 25 ГОДИНИ

ФРАНЦИЈА И ИРСКА ЌЕ ОБЕЗБЕДАТ БЕСПЛАТНА КОНТРАЦЕПЦИЈА ЗА ЖЕНИ ДО 25 ГОДИНИ

Француските пратеници се согласија да ја направат контрацепцијата бесплатна за жени од 18 до 25 години. Националното собрание вчера додаде мерка во бу ...
АНТИБЕБИ ПИЛУЛАТА ЈА ОСЛОБОДИ СЕКСУАЛНОСТА И ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТНИОТ СТИЛ КОГА СЕ ПОЈАВИ ПРЕД 60 ГОДИНИ

АНТИБЕБИ ПИЛУЛАТА ЈА ОСЛОБОДИ СЕКСУАЛНОСТА И ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТНИОТ СТИЛ КОГА СЕ ПОЈАВИ ПРЕД 60 ГОДИНИ

Толку мала, а со така големо дејство и влијание, антибеби пилулата беше прва форма на хормонална контрацепција кога се појави на американскиот пазар н ...
ПОМАЛКУ ОД ТРИ ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА КОРИСТАТ КОНТРАЦЕПЦИЈА

ПОМАЛКУ ОД ТРИ ОТСТО ОД МЛАДИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА КОРИСТАТ КОНТРАЦЕПЦИЈА

Само 1,6 проценти од младите до 29 години во Македонија користат орална контрацепција, односно анти-беби пилули, а помалку од 3 проценти од паровите к ...
ПОЧИНА СИМОН ВЕЛ, ФРАНЦУЗИНКАТА ШТО ГО ПРЕЖИВЕА АУШВИЦ И ГО ЛЕГАЛИЗИРА АБОРТУСОТ

ПОЧИНА СИМОН ВЕЛ, ФРАНЦУЗИНКАТА ШТО ГО ПРЕЖИВЕА АУШВИЦ И ГО ЛЕГАЛИЗИРА АБОРТУСОТ

Француската политичарка Симон Вел, борец за права на жените која го преживеа холокаустот, почина на 89 години. Најпозната во Франција по нејзината клу ...
МЛАДИТЕ БАРАAT ОД НОВАТА ВЛАДА БЕСПЛАТНИ КОНДОМИ И АНТИБЕБИ ПИЛУЛИ

МЛАДИТЕ БАРАAT ОД НОВАТА ВЛАДА БЕСПЛАТНИ КОНДОМИ И АНТИБЕБИ ПИЛУЛИ

Младите од новата Влада бараат орална контрацепција на позитивна листа на лекови и бесплатни кондоми. Ова е едно од барањата на младите од невладината ...
ОБЛЕЧЕНИ ВО ЦРНО, ИЛЈАДНИЦИ ПОЛЈАЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА НА АБОРТУСОТ

ОБЛЕЧЕНИ ВО ЦРНО, ИЛЈАДНИЦИ ПОЛЈАЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА НА АБОРТУСОТ

Илјадници Полјаци, многумина од нив облечени во црно, протестираа денеска пред парламентот во Варшава против предложениот закон со кој би се воспостав ...
6 / 6 НАПИСИ