Таг: Ковакс

1 214 / 14 НАПИСИ
ПРВАТА ДОЗА ОД ВАКЦИНАТА ШТО ЌЕ СТИГНЕ ПРЕКУ КОВАКС ЌЕ БИДЕ ЗА 3 ОТСТО ОД НАСЕЛЕНИЕТО ЗА СИТЕ ЗЕМЈИ ШТО СЕ ВО СИСТЕМОТ ВО ИСТО ВРЕМЕ, ВЕЛИ УНИЦЕФ

ПРВАТА ДОЗА ОД ВАКЦИНАТА ШТО ЌЕ СТИГНЕ ПРЕКУ КОВАКС ЌЕ БИДЕ ЗА 3 ОТСТО ОД НАСЕЛЕНИЕТО ЗА СИТЕ ЗЕМЈИ ШТО СЕ ВО СИСТЕМОТ ВО ИСТО ВРЕМЕ, ВЕЛИ УНИЦЕФ

УНИЦЕФ ќе помага логистички за вакцината за ковид-19 да стигне во земјава, во соработка со Светската здравствена организација (СЗО) и Министерството з ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ДОБИЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД ЗА 400.000 ЛУЃЕ, ПРВИТЕ ТРЕБА ДА СТИГНАТ ДО МАРТ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ДОБИЕ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД ЗА 400.000 ЛУЃЕ, ПРВИТЕ ТРЕБА ДА СТИГНАТ ДО МАРТ

Ковакс договорот што го има потпишано Македонија предвидува вкупно 833.000 дози од вакцината против ковид-19 за 20 отсто од населението, бидејќи е пот ...
ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИЈАТИВА АЦТ-АКЦЕЛЕРАТОР ПРЕКУ НОВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА СОБЕРЕ 35 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИЈАТИВА АЦТ-АКЦЕЛЕРАТОР ПРЕКУ НОВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА СОБЕРЕ 35 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

Наша должност е да обезбедиме вакцините, третманите и тестовите за ковид-19 да бидат достапни за сите, изјави британскиот министер за надворешни работ ...
САД НЕМА ДА СЕ ПРИКЛУЧАТ НА МЕЃУНАРОДНАТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА РАЗВОЈ НА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

САД НЕМА ДА СЕ ПРИКЛУЧАТ НА МЕЃУНАРОДНАТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА РАЗВОЈ НА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

Администрацијата на Доналд Трамп најави дека САД нема да учествуваат во заедничките меѓународни напори да се пронајде и дистрибуира вакцина против ков ...
1 214 / 14 НАПИСИ