Таг: кози

БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ 11 ГОДИНИ ЧЕКА РЕСТАВРАЦИЈА, А СЕГА ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ СЕ КАРААТ ДАЛИ ВНАТРЕ ИМА КОЗИ

БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ 11 ГОДИНИ ЧЕКА РЕСТАВРАЦИЈА, А СЕГА ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ СЕ КАРААТ ДАЛИ ВНАТРЕ ИМА КОЗИ

Дали во битолското џепане, тврдина од 19 век и споменик на културата од прва категорија, се чуваат кози и како тие влегле внатре кога влезовите се заѕ ...
ВЕЖБА СО ОВЦИ И КОЗИ КАКО ДА СЕ ПОСТАПИ АКО ИМА ЧУМА ВО ВЕЛЕШКО СУЈАКЛАРИ

ВЕЖБА СО ОВЦИ И КОЗИ КАКО ДА СЕ ПОСТАПИ АКО ИМА ЧУМА ВО ВЕЛЕШКО СУЈАКЛАРИ

Во околината на велешкото село Сујаклари, се одржа симулациска вежба колку системот е подготвен за справување со болеста чума кај малите преживари (ПП ...
КОЗАРСТВОТО ИЗУМИРА ОТИ НЕМА ИНТЕРЕС КАЈ КЛАНИЦИТЕ, А УШТЕ НЕМА НИ СУБВЕНЦИИ, ВЕЛАТ КОЗАРИТЕ ОД ВАЛАНДОВО

КОЗАРСТВОТО ИЗУМИРА ОТИ НЕМА ИНТЕРЕС КАЈ КЛАНИЦИТЕ, А УШТЕ НЕМА НИ СУБВЕНЦИИ, ВЕЛАТ КОЗАРИТЕ ОД ВАЛАНДОВО

Меѓу Валандово и Дојран кај Ѓопчели, на полјаната од десетина хектари 40-годишниот  Џејхан Асанов од валандовско село Дедели постојано трча по стадото ...
ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Сточните пазари во Македонија пред три месеци добија забрана за промет на ситен добиток, свињи и прасиња поради појавата на болеста африканска свинска ...
КРАВИ, ОВЦИ, КОЗИ И КОЊИ ПАСАТ НИЗ ЕЛИТНИТЕ ГРАДСКИ МААЛА БЛИЗУ ПАРКОТ ВО БИТОЛА

КРАВИ, ОВЦИ, КОЗИ И КОЊИ ПАСАТ НИЗ ЕЛИТНИТЕ ГРАДСКИ МААЛА БЛИЗУ ПАРКОТ ВО БИТОЛА

Во периферните делови на Битола како да е село, сѐ уште се чуваат овци, кози и коњи. Проблемот е тоа што сопствениците стоката слободно ја пуштаат да ...
5 / 5 НАПИСИ