Таг: крајна десница

ПРЕМИЕРОТ НА ГЕРМАНСКАТА СОЈУЗНА ДРЖАВА ТУРИНГИЈА ЌЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОТКАКО БЕШЕ ИЗБРАН СО КОАЛИЦИЈА НА ПАРТИЈАТА НА МЕРКЕЛ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА

ПРЕМИЕРОТ НА ГЕРМАНСКАТА СОЈУЗНА ДРЖАВА ТУРИНГИЈА ЌЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОТКАКО БЕШЕ ИЗБРАН СО КОАЛИЦИЈА НА ПАРТИЈАТА НА МЕРКЕЛ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА

Новиот премиер на германската сојузна држава Турингија изјави дека ќе поднесе оставка откако победи на изборите со помош на крајнодесничарската партиј ...
ДРЕЗДЕН ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ЗА ПРОБЛЕМОТ СО НАЦИЗМОТ

ДРЕЗДЕН ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ЗА ПРОБЛЕМОТ СО НАЦИЗМОТ

Источногерманскиот град Дрезден прогласи вонредна состојба со нацизмот, велејќи дека има сериозен проблем со крајната десница. Главниот град на Сак ...
АНТИСЕМИТИЗМОТ Е ПРОБЛЕМ ВО ГЕРМАНИЈА, ПРЕДУПРЕДИ АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПО ЕВРОПСКИТЕ ИЗБОРИ

АНТИСЕМИТИЗМОТ Е ПРОБЛЕМ ВО ГЕРМАНИЈА, ПРЕДУПРЕДИ АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПО ЕВРОПСКИТЕ ИЗБОРИ

Ангела Меркел изјави дека антисемитизмот е проблем во Германија и дека земјата има историска одговорност да се спротивстави на зголемената закана од к ...
ЗЕЛЕНИТЕ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА СЛАВАТ ИСТОРИСКИ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ

ЗЕЛЕНИТЕ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА СЛАВАТ ИСТОРИСКИ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ

Европската народна партија (ЕПП) и Социјалисти и демократи (СД) остануваат двете најголеми групи во Европскиот парламент и по вчерашните избори, иако ...
ФОРМИРАЊЕТО НА НОВА ВЛАДА ВО ШПАНИЈА МОЖЕ ДА ЗАВИСИ ОД ЕДНА ПОРАЗЛИЧНА КРАЈНА ДЕСНИЦА

ФОРМИРАЊЕТО НА НОВА ВЛАДА ВО ШПАНИЈА МОЖЕ ДА ЗАВИСИ ОД ЕДНА ПОРАЗЛИЧНА КРАЈНА ДЕСНИЦА

Вокс, новата брзорастечка десничарска партија во Шпанија, ја покажа својата сила кога помогна да се формира коалициона влада во Андалузија по ланските ...
АНТИМИГРАНТСКАТА ПОЛИТИКА ГИ НОСИ КУРЦ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА НА ВЛАСТ ВО АВСТРИЈА

АНТИМИГРАНТСКАТА ПОЛИТИКА ГИ НОСИ КУРЦ И КРАЈНАТА ДЕСНИЦА НА ВЛАСТ ВО АВСТРИЈА

По Германија, и во Австрија се очекува подем на крајната десница, на која ѝ се даваат најголеми шанси за триумф на денешните парламентарни избори. Ан ...
6 / 6 НАПИСИ