Таг: Кратово

СЛИКА ЗА ПАСОШ

СЛИКА ЗА ПАСОШ

Дали кога ги вработуваат по партиски заслуги во државни институции, им викаат дека некогаш треба да го вклучат и мозокот? ...
ОСУМ КРАТОВСКИ ПОЛИЦАЈЦИ КОИ ПРАВЕЛЕ ЗАБАВА УАПСЕНИ ОД СПЕЦИЈАЛЦИ, ОТИ ПРУЖАЛЕ ОТПОР НА ОБИЧНИ ПОЛИЦАЈЦИ

ОСУМ КРАТОВСКИ ПОЛИЦАЈЦИ КОИ ПРАВЕЛЕ ЗАБАВА УАПСЕНИ ОД СПЕЦИЈАЛЦИ, ОТИ ПРУЖАЛЕ ОТПОР НА ОБИЧНИ ПОЛИЦАЈЦИ

Осуммина полицајци од полициска станица Кратово се приведени синоќа од нивни колеги специјалци од МВР откако правеле гласна журка во селото и археолош ...
И ДА НЕМА ГЕО-ПАРК ОСТАНУВА ШВАЈЦАРСКИОТ ГРАНТ ОД 200.000 ФРАНЦИ ЗА ИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ

И ДА НЕМА ГЕО-ПАРК ОСТАНУВА ШВАЈЦАРСКИОТ ГРАНТ ОД 200.000 ФРАНЦИ ЗА ИСТОЧЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ

Независно од тоа што ќе се случи со проектот Гео-парк, Македонија нема да остане без грантот од 200.000 франци што ги доделува Швајцарската агенција з ...
ПРВИОТ ГЕО-ПАРК НЕМА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПОРАДИ ЗЛЕТОВСКИТЕ РУДНИЦИ ИАКО ШВАЈЦАРИЈА ДАДЕ ГРАНТ ОД 200.000 ФРАНЦИ

ПРВИОТ ГЕО-ПАРК НЕМА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПОРАДИ ЗЛЕТОВСКИТЕ РУДНИЦИ ИАКО ШВАЈЦАРИЈА ДАДЕ ГРАНТ ОД 200.000 ФРАНЦИ

Во интерес на Злетовските рудници, Пробиштип и Кратово се откажаа од идејата за првиот Гео-парк во Македонија, кој требаше да биде под заштита на УНЕС ...
ДРЖАВНА АГЕНЦИЈА ЛАЖИРАЛА ЗАПИСНИК ЗА ДА НЕ МУ ИСПЛАТИ СУБВЕНЦИИ НА ЗЕМЈОДЕЛЕЦ ОД КРАТОВСКО

ДРЖАВНА АГЕНЦИЈА ЛАЖИРАЛА ЗАПИСНИК ЗА ДА НЕ МУ ИСПЛАТИ СУБВЕНЦИИ НА ЗЕМЈОДЕЛЕЦ ОД КРАТОВСКО

Агенцијата за исплата на земјоделски субвенции, со записници што ги фалсификувала четири години не му исплаќала субвенции за насади на 15 хектари лешн ...
НА ШОПСКА СВАДБА НЕВЕСТАТА НА КОЊ, МЛАДОЖЕНЕЦОТ НАКИТЕН СО ПАРИ

НА ШОПСКА СВАДБА НЕВЕСТАТА НА КОЊ, МЛАДОЖЕНЕЦОТ НАКИТЕН СО ПАРИ

Невестата да пристигне со коњ, а младоженецот тазе избричен од другарите и накитен со пари ја побарува за жена од мајка ѝ, се главните обичаи на тради ...
НОВА ЕРА ВО КРАТОВО, ЅИНГО ИЗГУБИ ПОСЛЕ 27 ГОДИНИ НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА

НОВА ЕРА ВО КРАТОВО, ЅИНГО ИЗГУБИ ПОСЛЕ 27 ГОДИНИ НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА

После 27 години, за прв пат Кратово доби градоначалник кој не е од Социјалистичка партија предводена од Љубисав Иванов -Ѕинго. На шестите по ред ло ...
ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

Пациенти со психички нарушувања од Крива Паланка, Кратово и Ранковце, патуваат од 50 до 100 километри за да сигнат на преглед кај специјалист, бидејќи ...
8 / 8 НАПИСИ