Таг: кучиња скитници

1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ
ГЛУТНИЦА КУЧИЊА НАПАДНА И КАСНА ДЕТЕ ВО БИТОЛА, СИТУАЦИЈАТА СО БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ ДРАМАТИЧНА И ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

ГЛУТНИЦА КУЧИЊА НАПАДНА И КАСНА ДЕТЕ ВО БИТОЛА, СИТУАЦИЈАТА СО БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ ДРАМАТИЧНА И ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Тринаесетгодишно дете било нападнато од глутница кучиња и каснато додека се играло пред зградата на Стара болница во Битола. Детето со возило на Брза ...
ТЕТОВО СТАНА ГЛАВЕН ГРАД ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА

ТЕТОВО СТАНА ГЛАВЕН ГРАД ЗА УЛИЧНИ КУЧИЊА

Глутници кучиња скитници го имаат преплавено Тетово. На социјалните мрежи тетовци постојано објавуваат фотографии од кучиња скитници кои ги има насека ...
СТРУЖАНЕЦ ИСКАСАН ОД ГЛУТНИЦА КУЧИЊА СКИТНИЦИ ШЕСТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА НАПЛАТИ ОТШТЕТА, ПРАВДАТА ЌЕ ЈА БАРА ВО СТРАЗБУР

СТРУЖАНЕЦ ИСКАСАН ОД ГЛУТНИЦА КУЧИЊА СКИТНИЦИ ШЕСТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА НАПЛАТИ ОТШТЕТА, ПРАВДАТА ЌЕ ЈА БАРА ВО СТРАЗБУР

Шеесет и четиригодишниот Драган Пејоски од Струга не може да наплати надомест за материјална и нематеријална штета во висина од 152 илјади денари прич ...
ТЕТОВЦИ ЌЕ ДОБИВААТ ПОЕНИ ЗА ТОА КОЛКУ ПАТИ И КАДЕ БИЛЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ СКИТНИК ВРЗ ОСНОВА НА КОИ ЌЕ ИМ СЕ ПРЕСМЕТУВА ОТШТЕТА

ТЕТОВЦИ ЌЕ ДОБИВААТ ПОЕНИ ЗА ТОА КОЛКУ ПАТИ И КАДЕ БИЛЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ СКИТНИК ВРЗ ОСНОВА НА КОИ ЌЕ ИМ СЕ ПРЕСМЕТУВА ОТШТЕТА

Ако ве касне куче скитник во Тетово, треба да го земете правилникот издаден од Општина Тетово и според него да утврдите колку поени ќе добиете врз осн ...
ТЕТОВЧАНКА СКРШИ НОГА И ПОВРЕДИ РАКА БЕГАЈЌИ ОД КУЧИЊА СКИТНИЦИ

ТЕТОВЧАНКА СКРШИ НОГА И ПОВРЕДИ РАКА БЕГАЈЌИ ОД КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Четириесетгодишна жена од Тетово била нападната од кучиња скитници додека во вечерните часови се движела по булеварот Маршал Тито кај зелениот пазар. ...
СТРУШКИТЕ СОВЕТНИЦИ ОДОБРИЈА ФОРМИРАЊЕ АД ХОК ТЕЛО ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ, НО И ПО ПЕТ МЕСЕЦИ НЕМА РЕАЛИЗАЦИЈА

СТРУШКИТЕ СОВЕТНИЦИ ОДОБРИЈА ФОРМИРАЊЕ АД ХОК ТЕЛО ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ, НО И ПО ПЕТ МЕСЕЦИ НЕМА РЕАЛИЗАЦИЈА

Кучињата-скитници во Струга се побројни и поопасни за граѓаните кои се погласно реагираат за проблемот за кој никој ништо не презема со години. „Пр ...
ВО ТЕТОВО СЕ НОСАТ КУЧИЊА СКИТНИЦИ ОД ДРУГИ ГРАДОВИ, СЕ ПОЖАЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ

ВО ТЕТОВО СЕ НОСАТ КУЧИЊА СКИТНИЦИ ОД ДРУГИ ГРАДОВИ, СЕ ПОЖАЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ

Проблемот со кучињата скитници во Тетово никако да се реши. Иако Општината ангажира фирма која треба да ги заловува кучињата скитници, нивниот број на ...
ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИ ОБВИНУВА ДЕКА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ ВО ТЕТОВО СЕ УБИВААТ МЕСТО ДА СЕ ЗГРИЖУВААТ

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИ ОБВИНУВА ДЕКА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ ВО ТЕТОВО СЕ УБИВААТ МЕСТО ДА СЕ ЗГРИЖУВААТ

При крајот на јули, здружението за заштита на животни АМОС од Скопје започна со заловување агресивни кучиња во Тетово откако го доби тендерот од општи ...
ПО 600 ЛУЃЕ ГОДИШНО СЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, ЛАНИ ЗА ОТШТЕТА ИСПЛАТЕНИ 400.000 ЕВРА, ГРАДОТ ОТСЕГА СПОГОДБЕНО ЌЕ ГИ РЕШАВА ТУЖБИТЕ

ПО 600 ЛУЃЕ ГОДИШНО СЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, ЛАНИ ЗА ОТШТЕТА ИСПЛАТЕНИ 400.000 ЕВРА, ГРАДОТ ОТСЕГА СПОГОДБЕНО ЌЕ ГИ РЕШАВА ТУЖБИТЕ

Годишно во Скопје по 600 луѓе се каснати од улични кучиња. Според податоците на Министерството за внатрешни работи, во 2019 пријавени се 618 случаи, в ...
МЕСТО ДА ПОЧНЕ СО РАБОТА, ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ СЕ ОТКАЖАА ОД ЗАЕДНИЧКО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

МЕСТО ДА ПОЧНЕ СО РАБОТА, ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ СЕ ОТКАЖАА ОД ЗАЕДНИЧКО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

Место да почне да функционира за десетте општини од југоистокот, регионалното јавно претпријатие за заловување и третман на кучињата скитници ќе се ли ...
1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ