Таг: легализација

1 2 3 6 10 / 60 НАПИСИ
ЖИТЕЛИ НА ВЕЛЕС И КАВАДАРЦИ БАРААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ, АМА НЕ САКААТ ДА ПЛАТАТ  И ПРЕДМЕТИТЕ СТОЈАТ СО ГОДИНИ

ЖИТЕЛИ НА ВЕЛЕС И КАВАДАРЦИ БАРААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ, АМА НЕ САКААТ ДА ПЛАТАТ  И ПРЕДМЕТИТЕ СТОЈАТ СО ГОДИНИ

Граѓаните бараат да им се легализираат дивоградбите, но дел од нив не ги плаќаат давачките, велат локалните власти во Велес и во во Кавадарци. „Гра ...
ГЕРМАНИЈА ЌЕ ДОЗВОЛИ ПОСЕДУВАЊЕ 25 ГРАМА МАРИХУАНА И ОДГЛЕДУВАЊЕ ТРИ СТЕБЛА ДОМА

ГЕРМАНИЈА ЌЕ ДОЗВОЛИ ПОСЕДУВАЊЕ 25 ГРАМА МАРИХУАНА И ОДГЛЕДУВАЊЕ ТРИ СТЕБЛА ДОМА

Германија ќе дозволи поседување на најмногу 25 грама марихуана и одгледување на три стебла во домашни услови, објавија денеска од германската влада. О ...
ВО ТЕТОВО РЕЧИСИ НА СЕКОЈА ЗГРАДА ИМА НАДГРАДБА, НО НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКУ СЕ ТИЕ ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ

ВО ТЕТОВО РЕЧИСИ НА СЕКОЈА ЗГРАДА ИМА НАДГРАДБА, НО НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКУ СЕ ТИЕ ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ

Зградите во Тетово во изминативе дваесетина години пораснаа за уште еден кат. Во градот речиси да нема зграда на која нема надградба од еден, а понека ...
ГЕРМАНИЈА ПЛАНИРА ДА ЛЕГАЛИЗИРА УПОТРЕБА НА КАНАБИС ВО ЛИЦЕНЦИРАНИ ПРОДАВНИЦИ

ГЕРМАНИЈА ПЛАНИРА ДА ЛЕГАЛИЗИРА УПОТРЕБА НА КАНАБИС ВО ЛИЦЕНЦИРАНИ ПРОДАВНИЦИ

Германската влада планира да продолжи со плановите за декриминализирање на канабисот и покрај правните пречки, откако доби позитивни повратни информац ...
ПО ДЕЦЕНИИ ИГНОРИРАЊЕ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ИЗБРОИ 108 ДИВОГРАДБИ ВО ЗАШТИТЕНОТО ПОДРАЧЈЕ БАБУНА

ПО ДЕЦЕНИИ ИГНОРИРАЊЕ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ИЗБРОИ 108 ДИВОГРАДБИ ВО ЗАШТИТЕНОТО ПОДРАЧЈЕ БАБУНА

Општина Велес ги преброи дивоградбите во долниот тек на реката Бабуна, од вливот во Вардар до месноста Пешти. Дивата населба која се создаваше со деце ...
125 ВИКЕНДИЧКИ И ХОТЕЛЧИЊА НА ПОПОВА ШАПКА ЧЕКААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА, ЗА НИВНИОТ СТАТУС ЌЕ ОДЛУЧАТ СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА ТЕТОВО

125 ВИКЕНДИЧКИ И ХОТЕЛЧИЊА НА ПОПОВА ШАПКА ЧЕКААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА, ЗА НИВНИОТ СТАТУС ЌЕ ОДЛУЧАТ СОВЕТНИЦИТЕ НА ОПШТИНА ТЕТОВО

Во викенд-населбата на Попова Шапка има најмалку 125 објекти кои се водат како дивоградби. Но, нивниот број сигурно е поголем, а и нови никнуваат пост ...
РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

РОМИТЕ ОД БИТОЛСКИ БАИР ЌЕ МОЖЕ ДА ГИ РЕНОВИРААТ ДОМОВИТЕ ПРЕКУ ПОСЕБЕН ФОНД, НО САМО АКО НЕ СЕ ДИВОГРАДБИ

Жителите од ромската населба Баир во Битола, каде условите за живот се лоши, во септември годинава ќе може да аплицираат до Фондот за реновирање на до ...
КАСАМИ ВРАЧИ 159 РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИ ВО ОПШТИНА ТЕТОВО И ЈА ОБВИНИ ПРЕТХОДНАТА ВЛАСТ ДЕКА КРИЕЛА ЗАВРШЕНИ ПРЕДМЕТИ

КАСАМИ ВРАЧИ 159 РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИ ВО ОПШТИНА ТЕТОВО И ЈА ОБВИНИ ПРЕТХОДНАТА ВЛАСТ ДЕКА КРИЕЛА ЗАВРШЕНИ ПРЕДМЕТИ

Градоначалникот на Тетово, Билал Касами, денеска врачи 159 решенија за легализација на дивоградби. Тој истакна дека наследиле 3.500 предмети за нелега ...
КАВГА ВО ВЕЛЕШКИОТ СОВЕТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА НА ДИВОГРАДБИТЕ ВО ЗОНАТА НА РЕНИ БУНАРИТЕ ШОРКА

КАВГА ВО ВЕЛЕШКИОТ СОВЕТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈАТА НА ДИВОГРАДБИТЕ ВО ЗОНАТА НА РЕНИ БУНАРИТЕ ШОРКА

Точките на дневен ред на седниците на Советот на Општина Велес со кои се бара легализација на дивоградби, без исклучок меѓу членовите предизвикуваат м ...
СОВЕТОТ ВО ВЕЛЕС ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ДИВОГРАДБА НА РАМИНА, НА ЗЕМЈИШТЕ КОЕ Е ЗАШТИТЕНО ЗЕЛЕНИЛО

СОВЕТОТ ВО ВЕЛЕС ЛЕГАЛИЗИРАШЕ ДИВОГРАДБА НА РАМИНА, НА ЗЕМЈИШТЕ КОЕ Е ЗАШТИТЕНО ЗЕЛЕНИЛО

Советот на Општина Велес со мнозинство гласови легализираше дивоградба која се наоѓа во месноста Рамина, на земјиште кое е заштитено зеленило. За оваа ...
1 2 3 6 10 / 60 НАПИСИ