Таг: лекови

1 2 3 4 5 7 30 / 69 НАПИСИ
АПТЕКИТЕ И ОВОЈ МЕСЕЦ ЌЕ ДОБИЈАТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КВОТИТЕ ЗА 12.000 ДЕНАРИ, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

АПТЕКИТЕ И ОВОЈ МЕСЕЦ ЌЕ ДОБИЈАТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КВОТИТЕ ЗА 12.000 ДЕНАРИ, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) и овој месец ќе ги зголеми квотите на аптеките, откако изминативе денови граѓаните реагираа дека не можат да ...
СО МУЗИКА, ЦРТАЊЕ И ЗАБАВА ВО МКЦ, ДЕЦАТА УЧЕА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ И РАЗЛИЧНОСТИ

СО МУЗИКА, ЦРТАЊЕ И ЗАБАВА ВО МКЦ, ДЕЦАТА УЧЕА ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ И РАЗЛИЧНОСТИ

Со свирење на тапани, цртање, жонглирање, музика и запознавање со животните денес во Детскиот креативен центар при Младинскиот културен центар се одрж ...
КВОТИТЕ ЗА ЛЕК НА РЕЦЕПТ ПОТРОШЕНИ, АПТЕКИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПЛУС 12.000 ДЕНАРИ ЗА ФЕВРУАРИ ОД ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

КВОТИТЕ ЗА ЛЕК НА РЕЦЕПТ ПОТРОШЕНИ, АПТЕКИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ ПЛУС 12.000 ДЕНАРИ ЗА ФЕВРУАРИ ОД ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Фондот за здравствено осигурување ќе ги зголеми квотите на аптеките за февруари за 12.000 денари. Ова дополнително зголемување на квотите, како што ве ...
ОТКРИВМЕ 4 МУТАЦИИ НА РЕТКАТА БОЛЕСТ ХАЕ КОИ ГИ ИМА САМО ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ Д-Р ВЕСНА ПАНОВСКА-ГРИВЧЕВА, НАГРАДЕНА СО МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

ОТКРИВМЕ 4 МУТАЦИИ НА РЕТКАТА БОЛЕСТ ХАЕ КОИ ГИ ИМА САМО ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ Д-Р ВЕСНА ПАНОВСКА-ГРИВЧЕВА, НАГРАДЕНА СО МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

Откривањето четири нови генетски мутации на ретката болест хередитарен ангиоедем (ХАЕ), кои ги нема на друго место освен во Македонија, ѝ го донесе пр ...
ОД ПРВИ ЈАНУАРИ 500 АПТЕКИ ДОБИВААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МЕСЕЧНАТА КВОТА ЗА ЛЕКОВИ ЗА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ КОНКУРЕНЦИЈАТА

ОД ПРВИ ЈАНУАРИ 500 АПТЕКИ ДОБИВААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МЕСЕЧНАТА КВОТА ЗА ЛЕКОВИ ЗА ДА СЕ ЗГОЛЕМИ КОНКУРЕНЦИЈАТА

500 аптеки од први јануари следната година ќе добијат зголемени месечни квоти за лекови од 20.000 денари. Директорот на Фондот за здравствено осигурув ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПЛАТИЛА 380.000 ЕВРА ЗА ИЗВРШИТЕЛИ И КАМАТИ ОТИ НЕ ПЛАЌАЛЕ НАВРЕМЕ

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПЛАТИЛА 380.000 ЕВРА ЗА ИЗВРШИТЕЛИ И КАМАТИ ОТИ НЕ ПЛАЌАЛЕ НАВРЕМЕ

Кумановската болница за две години платила 23,21 милиони денари или скоро 380 илјади евра како трошоци за извршување и камати за извршување од судски ...
НАД 100 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА БОЛНИЦИ, НАБАВКА НА НОВА ОПРЕМА, ЛЕКОВИ И ВАКЦИНИ СО БУЏЕТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НАД 100 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА БОЛНИЦИ, НАБАВКА НА НОВА ОПРЕМА, ЛЕКОВИ И ВАКЦИНИ СО БУЏЕТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Следната година за здравство се предвидени 300 милиони денари повеќе отколку оваа година, односно буџетот на Министерството за здравство со предлог бу ...
СО ДОНАЦИЈА ОД САД ГАСТРОЕНТЕРОХЕПАТОЛОГИЈА И ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ДОБИЈА НОВА ТЕРАПИЈА ЗА ЦЕЛОСНО ЛЕКУВАЊЕ НА ХЕПАТИТ Ц

СО ДОНАЦИЈА ОД САД ГАСТРОЕНТЕРОХЕПАТОЛОГИЈА И ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА ДОБИЈА НОВА ТЕРАПИЈА ЗА ЦЕЛОСНО ЛЕКУВАЊЕ НА ХЕПАТИТ Ц

Клиниката за инфективни болести и Клиниката за гастроенетерохепатологија добија нова модерна терапија со која може да се излекува хепатит Ц. Лековите ...
НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ХЕМИЈА ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА ПРОТЕИНИ

НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ХЕМИЈА ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА ПРОТЕИНИ

Нобеловата награда за 2018 година за хемија ја добија тројца научници за нивните откритија во истражувањето на протеини, соопшти денес Шведската акаде ...
БОЛНИТЕ ОД ХРОНИЧНА МИЕЛОИЧНА ЛЕУКЕМИЈА БАРААТ ДА НЕМА ПРЕКИН НА ТЕРАПИЈАТА ШТО ЈА ПРИМААТ

БОЛНИТЕ ОД ХРОНИЧНА МИЕЛОИЧНА ЛЕУКЕМИЈА БАРААТ ДА НЕМА ПРЕКИН НА ТЕРАПИЈАТА ШТО ЈА ПРИМААТ

Болните од хронична миелоична лекуемија (ХМЛ) бараат системско решение за набавка на лекот нилотиниб од втората генерација, кој не е на позитивната ли ...
1 2 3 4 5 7 30 / 69 НАПИСИ