Таг: либерализација

ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

Граѓаните на Ирска се изјаснија дека сакаат промена на строгите одредби за абортус. На рефендумот 69,4 отсто од граѓаните гласале дека сакаат се укине ...
РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА АБОРТУС

РЕФЕРЕНДУМ ВО ИРСКА ЗА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА НА ЗАКОНОТ ЗА АБОРТУС

Ирската влада вчера одобри референдум за да се олабават строгите закони за абортус, со кои што пред 35 години католичкото мнозинство во земјата во уст ...
СТРУЈАТА НЕМА ДА ПОСКАПИ, ТВРДИ ВИЦЕПРЕМИЕРОТ КОЧО АНЃУШЕВ

СТРУЈАТА НЕМА ДА ПОСКАПИ, ТВРДИ ВИЦЕПРЕМИЕРОТ КОЧО АНЃУШЕВ

Струјата нема да поскапи ако остане ваква цена на светските пазари, а граѓаните ќе имаат право на избор од кого ќе купуваат електрична енергија, рече ...
3 / 3 НАПИСИ