Таг: лични документи

МВР ЗА СКОПЈАНИ ГИ ОТВОРА ШАЛТЕРИТЕ ЗА ПАСОШИ, ЛИЧНИ КАРТИ И ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ, ОД 7.30 ЧАСОТ

МВР ЗА СКОПЈАНИ ГИ ОТВОРА ШАЛТЕРИТЕ ЗА ПАСОШИ, ЛИЧНИ КАРТИ И ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ, ОД 7.30 ЧАСОТ

Поради зголемен број на барања за лични документи од граѓани на територијата на Скопје, но и дека доаѓа период на летните годишни одмори, МВР го помес ...
ДИТМИРЕ ШЕХУ ОД ДУИ, КЛУЧНИОТ ГЛАС ВО ДИК, БАРА  КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ДА КАЖЕ КАКО ЌЕ ГЛАСААТ ЛИЦАТА ВО ИЗОЛАЦИЈА

ДИТМИРЕ ШЕХУ ОД ДУИ, КЛУЧНИОТ ГЛАС ВО ДИК, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ДА КАЖЕ КАКО ЌЕ ГЛАСААТ ЛИЦАТА ВО ИЗОЛАЦИЈА

Дитмире Шеху, член на предлог на ДУИ и потпретседател на Државната изборна комисија (ДИК) вели дека ниту Владата, ниту Комисијата за заразни болести н ...
ПРОМЕНАТА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ Е ВРЗАНА СО ОТВОРАЊЕТО ПОГЛАВЈА СО ЕУ, ВЕЛИ ЗАЕВ

ПРОМЕНАТА НА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ Е ВРЗАНА СО ОТВОРАЊЕТО ПОГЛАВЈА СО ЕУ, ВЕЛИ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев кажа дека според член од Договорот од Преспа, промената на личните документи на граѓаните е врзана со отворањето поглавја од прег ...
ВО ТЕТОВО 462 ГРАЃАНИ СИ ГО СМЕНИЛЕ ИМЕТО, НЕКОИ ОТИ СЕ СКАРАЛЕ СО ФАМИЛИЈАТА ГО СМЕНИЛЕ И ПРЕЗИМЕТО

ВО ТЕТОВО 462 ГРАЃАНИ СИ ГО СМЕНИЛЕ ИМЕТО, НЕКОИ ОТИ СЕ СКАРАЛЕ СО ФАМИЛИЈАТА ГО СМЕНИЛЕ И ПРЕЗИМЕТО

Според податоците добиени од Секторот за управни работи на СВР Тетово, во 2018 година 462 лица извршиле промена на името, презимето или на обете. Од н ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ВПИШЕ 3.000 НОВИ ДРЖАВЈАНИ РОДЕНИ ТУКА КОИ НИКОГАШ НЕМАЛЕ ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИТЕТ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ВПИШЕ 3.000 НОВИ ДРЖАВЈАНИ РОДЕНИ ТУКА КОИ НИКОГАШ НЕМАЛЕ ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИТЕТ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

По стара бројка официјално се околу 600, а со пребројувањето на терен петпати повеќе се лицата родени во Македонија, а кои никогаш немале регистрирано ...
ТРИ ГЕНЕРАЦИИ ЛУЃЕ ФАНТОМИ ЖИВЕАТ БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ВО ТЕТОВО

ТРИ ГЕНЕРАЦИИ ЛУЃЕ ФАНТОМИ ЖИВЕАТ БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ВО ТЕТОВО

На излезот од Тетово, на двете страни од реката Пена се наоѓа една од поголемите ромски населби во градот. Околу 150 нејзини жители живеат во импровиз ...
6 / 6 НАПИСИ