Таг: локалитет

ВО СКУПИ ЌЕ СЕ ИСТРАЖУВААТ РИМСКАТА ИМПЕРИЈАЛНА БАЊА И ГРАДСКАТА ВИЛА ОД ДОЦНАТА АНТИКА

ВО СКУПИ ЌЕ СЕ ИСТРАЖУВААТ РИМСКАТА ИМПЕРИЈАЛНА БАЊА И ГРАДСКАТА ВИЛА ОД ДОЦНАТА АНТИКА

На две локации од локалитетот Скупи, едно од најголемите и највредни археолошки наоѓалишта од римско и доцноантичкото време во земјава, в среда ќе поч ...
ЛОКАЛИТЕТОТ ПЕШТИ КАЈ ВЕЛЕС БЕШЕ ОРНИТОЛОШКИ РАЈ, А ДЕНЕС ПТИЦИ ИМА ПОМАЛКУ ОД ПРСТИТЕ НА РАЦЕТЕ

ЛОКАЛИТЕТОТ ПЕШТИ КАЈ ВЕЛЕС БЕШЕ ОРНИТОЛОШКИ РАЈ, А ДЕНЕС ПТИЦИ ИМА ПОМАЛКУ ОД ПРСТИТЕ НА РАЦЕТЕ

Во близина на Велес, по долниот тек на реката Бабуна, се наоѓа локалитетот Пешти. Оваа природна реткост во минатото била дом на птици, кои денес се ре ...
ЛОКАЛИТЕТОТ СТОБИ ЛАНИ ИМАЛ РЕКОРДНИ 20.000 ПОСЕТИТЕЛИ, НАЈМНОГУ ОД ХОЛАНДИЈА

ЛОКАЛИТЕТОТ СТОБИ ЛАНИ ИМАЛ РЕКОРДНИ 20.000 ПОСЕТИТЕЛИ, НАЈМНОГУ ОД ХОЛАНДИЈА

Минатата година, археолошкиот локалитет Стоби забележал рекордна посетеност. Го посетиле над 20.000 туристи, повеќето странски, додека домашните најче ...
3 / 3 НАПИСИ