Таг: Луиза Винтон

80 ОТСТО ОД УБИСТВАТА НА ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ФЕМИЦИДИ И НАЈЧЕСТО СЕ УБИЕНИ ОД НИВНИОТ ПАРТНЕР

80 ОТСТО ОД УБИСТВАТА НА ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ФЕМИЦИДИ И НАЈЧЕСТО СЕ УБИЕНИ ОД НИВНИОТ ПАРТНЕР

Над 80 отсто од жените што се убиени во Македонија се убиени од нивните партнери, без оглед дали се во брачна или вонбрачна заедница, или пак од некој ...
ГЕВГЕЛИЈА ЈА ДОБИ ПРВАТА ДЕПОНИЈА ПО ЕУ СТАНДАРДИ, ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ ПОДАРОК ОД ЈАПОНИЈА

ГЕВГЕЛИЈА ЈА ДОБИ ПРВАТА ДЕПОНИЈА ПО ЕУ СТАНДАРДИ, ЗА МИЛИОН ДОЛАРИ ПОДАРОК ОД ЈАПОНИЈА

Општина Гевгелија ја доби првата депонија во Македонија која е изградена целосно според стандардите на Европската унија. Депонијата се наоѓа во Ново К ...
СО 4,3 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ИПА ФОНДОВИТЕ ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

СО 4,3 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ИПА ФОНДОВИТЕ ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Подобра заштита на природата и одржливо користење на природните ресурси се дел од основните задачи кои треба да се постигнат со проектот „Подобрување ...
3 / 3 НАПИСИ