Таг: „Македонија пат“

1 2 3 10 / 25 НАПИСИ
ПОЧНА УРИВАЊЕТО НА ДИВОГРАДБАТА КАЈ „МАВРОВКА“

ПОЧНА УРИВАЊЕТО НА ДИВОГРАДБАТА КАЈ „МАВРОВКА“

Со полициско обезбедување, утрово почна уривањето на дивоградбата кај „Мавровка“ во строгиот центар на Скопје, еден ден откако Владата го задолжи ЈП М ...
„МАКЕДОНИЈА ПАТ“ НЕ ЈА КОСИ ТРЕВАТА ПОКРАЈ ПАТИШТАТА, ПА „ДРЖАВНИ ПАТИШТА“ ЌЕ АНГАЖИРААТ ПРИВАТНА ФИРМА

„МАКЕДОНИЈА ПАТ“ НЕ ЈА КОСИ ТРЕВАТА ПОКРАЈ ПАТИШТАТА, ПА „ДРЖАВНИ ПАТИШТА“ ЌЕ АНГАЖИРААТ ПРИВАТНА ФИРМА

Автопатот од Скопје до Гостивар, а потоа и целата делница на патот до Охрид преку Кичево и Дебрца е обраснат со трева и дрвја. Гранки висат на патот, ...
НИТУ ДРЖАВАТА, НИТУ ОПШТИНАТА НЕ СЕ НАДЛЕЖНИ ЗА ДЕПОНИЈАТА ВО КОЈА Е ЗАТРУПАНА БИТОЛСКАТА ОБИКОЛНИЦА

НИТУ ДРЖАВАТА, НИТУ ОПШТИНАТА НЕ СЕ НАДЛЕЖНИ ЗА ДЕПОНИЈАТА ВО КОЈА Е ЗАТРУПАНА БИТОЛСКАТА ОБИКОЛНИЦА

Депонијата крај Картон Маало на обиколницата над Битола никако да ѝ се најде чаре. Ѓубре и секаков вид отпад се прелева на магистралниот пат, но никој ...
НИКАДЕ ВО СВЕТ ДОДЕКА ВРНЕ СНЕГ ПАТИШТАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧИСТИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „МАКЕДОНИЈА ПАТ“ ГАЈУР КАДРИУ

НИКАДЕ ВО СВЕТ ДОДЕКА ВРНЕ СНЕГ ПАТИШТАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧИСТИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „МАКЕДОНИЈА ПАТ“ ГАЈУР КАДРИУ

Попладнево речиси сите патни правци низ земјава се со снежни наноси. На автопатот „Пријателство“ никаде немаше камионите кои фрлаат песок. Од Гевгелиј ...
ОГРОМНА КАРПА СЕ УРНА НА ПАТОТ СТРУГА-ДЕБАР

ОГРОМНА КАРПА СЕ УРНА НА ПАТОТ СТРУГА-ДЕБАР

Рано утринава огромна карпа се урна на регионалниот пат Струга-Дебар пред самиот влез во селото Џепиште. Одронот го затвори половина од патот и поради ...
ПАТОТ ОХРИД- СВ.НАУМ ПОД РИЗИК ОД ПОЖАРИ, „МАКЕДОНИЈА ПАТ“ КОСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО И СЕ ПРАВДА ДЕКА ТРЕВАТА МНОГУ БРЗО РАСТЕ

ПАТОТ ОХРИД- СВ.НАУМ ПОД РИЗИК ОД ПОЖАРИ, „МАКЕДОНИЈА ПАТ“ КОСИ ЕДНАШ МЕСЕЧНО И СЕ ПРАВДА ДЕКА ТРЕВАТА МНОГУ БРЗО РАСТЕ

Регионалниот пат од Охрид кон Албанија, во делот кога се оди од Охрид кон Св.Стефан, целиот е обраснат во трева и дрвја. Патниците кои викендов одеа к ...
ТРИ КАМИОНИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ОД СТРАЖА, ФРЛААТ НИЗ ПРОЗОР ДОДЕКА ЧЕКААТ НА СЕМАФОР

ТРИ КАМИОНИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ОД СТРАЖА, ФРЛААТ НИЗ ПРОЗОР ДОДЕКА ЧЕКААТ НА СЕМАФОР

Смет, пластични кеси и шишиња се расфрлани долж патот за Охрид кај планинскиот превој Стража. Ѓубрето е расфрлано покрај патот, иако се поставени табл ...
ЗАТВОРЕНАТА ОБИКОЛНИЦА НАД БИТОЛА СТАНА ДЕПОНИЈА ОПАСНА ПО ЖИВОТ

ЗАТВОРЕНАТА ОБИКОЛНИЦА НАД БИТОЛА СТАНА ДЕПОНИЈА ОПАСНА ПО ЖИВОТ

Во голема дива депонија прерасна обиколницата над Битола на регионалниот пат Прилеп-Охрид, откако веќе половина година е забранета за сообраќај. Мртви ...
ПОТЦЕНУВАЊЕТО НА ПЕЛИСТЕР Е АВАНТУРА ОПАСНА ПО ЖИВОТ, АЛАРМИРААТ ПЛАНИНАРИТЕ

ПОТЦЕНУВАЊЕТО НА ПЕЛИСТЕР Е АВАНТУРА ОПАСНА ПО ЖИВОТ, АЛАРМИРААТ ПЛАНИНАРИТЕ

На битолчанецот Влатко Крбалески и денот и годината му започнуваат со Пелистер. Тој секое утро го започнува со поглед низ прозорецот од својот дом кон ...
СО ЛОПАТИ И ЦАПАЊЕ СЕ КРПИ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ ЗА ГРЦИЈА

СО ЛОПАТИ И ЦАПАЊЕ СЕ КРПИ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ ЗА ГРЦИЈА

Eкипа на „Македонија пат“ со лопати и со цапање (газење) ги крпи ударните дупки на магистралниот пат за грчката граница кај Меџитлија. Тројца работниц ...
1 2 3 10 / 25 НАПИСИ