Таг: Марија Апчевска

ДЕБИТАНТСКИТЕ ФИЛМОВИ НА АПЧЕВСКА, ОПАЧИЌ И АБДУЛИ ДОБИЈА ПОДДРШКА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

ДЕБИТАНТСКИТЕ ФИЛМОВИ НА АПЧЕВСКА, ОПАЧИЌ И АБДУЛИ ДОБИЈА ПОДДРШКА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

Дебитантските долгометражни играни филмови на Марија Апчевска, Ана Опачиќ и Сенат Абдули добија поддршка од Агенцијата за филм на конкурсот за филмски ...
ПОВЕЌЕ СЕ ТРЕТИРААТ СПОРТСКИТЕ УСПЕСИ, ОТКОЛКУ ОНИЕ ВО КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПРОДУЦЕНТОТ НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ РОБЕРТ НАСКОВ

ПОВЕЌЕ СЕ ТРЕТИРААТ СПОРТСКИТЕ УСПЕСИ, ОТКОЛКУ ОНИЕ ВО КУЛТУРАТА, ВЕЛИ ПРОДУЦЕНТОТ НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ РОБЕРТ НАСКОВ

„Македонската јавност не му придаде голема важност на нашиот успех. Повеќе се третираат спортските успеси отколку оние во културата“, рече Роберт Наск ...
ФИЛМОВИ НА КОТЕВСКА, АПЧЕВСКА И НОВАКОВА ВО СЕЛЕКЦИИТЕ ЗА НАГРАДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

ФИЛМОВИ НА КОТЕВСКА, АПЧЕВСКА И НОВАКОВА ВО СЕЛЕКЦИИТЕ ЗА НАГРАДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

Три македонски филмови од три режисерки се во селекциите за наградите Срце на Сараево на 27. Сараевски филмски фестивал, кој ќе се одржи од 13 до 20 а ...
ЗЛАТНА ПАЛМА ЗА ФРАНЦУСКИОТ „ТИТАН“ НА ЖУЛИЈА ДУКУРНО

ЗЛАТНА ПАЛМА ЗА ФРАНЦУСКИОТ „ТИТАН“ НА ЖУЛИЈА ДУКУРНО

Филмот „Титан“ на француската режисерка Жулија Дукурно ја доби Златната палма на 74. Кански филмски фестивал, кој завршува вечерва. Ова е првпат режис ...
НЕЗАМИСЛИВО БЕШЕ ИСКУСТВОТО ВО КАН, ВЕЛИ РЕЖИСЕРКАТА АПЧЕВСКА ПО ПРОЕКЦИЈАТА НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ ЗА ЗЛАТНА ПАЛМА

НЕЗАМИСЛИВО БЕШЕ ИСКУСТВОТО ВО КАН, ВЕЛИ РЕЖИСЕРКАТА АПЧЕВСКА ПО ПРОЕКЦИЈАТА НА „СЕВЕРЕН ПОЛ“ ЗА ЗЛАТНА ПАЛМА

„Незамисливо и неповторливо беше искуството во Кан“, вели македонската режисерка Марија Апчевска чиј краток игран филм „Северен пол“ вчера имаше преми ...
ХОЛИВУДСКИТЕ ЅВЕЗДИ ГО ВРАТИЈА СЈАЈОТ НА КАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ, ФИЛМОТ НА АПЧЕВСКА ЌЕ ИГРА ЗА ЗЛАТНА ПАЛМА НА 16 ЈУЛИ

ХОЛИВУДСКИТЕ ЅВЕЗДИ ГО ВРАТИЈА СЈАЈОТ НА КАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ, ФИЛМОТ НА АПЧЕВСКА ЌЕ ИГРА ЗА ЗЛАТНА ПАЛМА НА 16 ЈУЛИ

Француската ривиера, по две години, си го врати сјајот, со свеченото отворање на Канскиот филмски фестивал, премиерата на „Анет“ на Леос Каракс и  жир ...
КРАТКИОТ ФИЛМ „СЕВЕРЕН ПОЛ“ НА АПЧЕВСКА ВО ТРКА ЗА ЗЛАТНАТА ПАЛМА ВО КАН

КРАТКИОТ ФИЛМ „СЕВЕРЕН ПОЛ“ НА АПЧЕВСКА ВО ТРКА ЗА ЗЛАТНАТА ПАЛМА ВО КАН

Краткиот игран филм „Северен пол“ на македонската режисерка Марија Апчевска влезе во селекцијата за Златна палма на престојниот 74. Кански фестивал. О ...
7 / 7 НАПИСИ