Таг: меморандум

1 2 3 10 / 22 НАПИСИ
СИРИЗА ЌЕ ГИ ПОДНЕСЕ ЗА РАТИФИКАЦИЈА ВО ГРЧКОТО СОБРАНИЕ ТРИТЕ МЕМОРАНДУМИ СО МАКЕДОНИЈА ШТО ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

СИРИЗА ЌЕ ГИ ПОДНЕСЕ ЗА РАТИФИКАЦИЈА ВО ГРЧКОТО СОБРАНИЕ ТРИТЕ МЕМОРАНДУМИ СО МАКЕДОНИЈА ШТО ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР

Грчката опозициска партија Сириза во следниот период ќе ги поднесе за ратификација во Парламентот трите меморандуми со Северна Македонија што произлег ...
ГРЧКИ И МАКЕДОНСКИ ЕКСПЕРТИ ЗАЕДНО ГО СПАСИЈА АНГЕЛОТ ОД КУРБИНОВО, ЗАВРШЕНА Е 80 ОТСТО ОД ЗАШТИТАТА НА ЦРКВАТА

ГРЧКИ И МАКЕДОНСКИ ЕКСПЕРТИ ЗАЕДНО ГО СПАСИЈА АНГЕЛОТ ОД КУРБИНОВО, ЗАВРШЕНА Е 80 ОТСТО ОД ЗАШТИТАТА НА ЦРКВАТА

Црквата „Свети Ѓорги“ од 12 век во преспанското село Курбиново е еден од најзначајните византски средновековни споменици на културата на Балканот. Ово ...
ЛЕКАРСКАТА КОМОРА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧАТ ПО ПРОЦЕСОТ НА ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

ЛЕКАРСКАТА КОМОРА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧАТ ПО ПРОЦЕСОТ НА ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ПОЗИТИВНАТА ЛИСТА НА ЛЕКОВИ

Лекарската комора потпиша Меморандум за соработка со осум здруженија на пациенти, а приоритена активност ќе заедничко вклучување во процесот на измени ...
КОВАЧЕВСКИ ВО БЕЛГРАД ПОТПИША ЗА БРЗА ПРУГА ДО НИШ, А ЛИНИЈАТА СКОПЈЕ-СОЛУН Е МРТВА

КОВАЧЕВСКИ ВО БЕЛГРАД ПОТПИША ЗА БРЗА ПРУГА ДО НИШ, А ЛИНИЈАТА СКОПЈЕ-СОЛУН Е МРТВА

Премиерот Димитар Ковачевски потпиша во Белград меморандум за брза железничка пруга Скопје–Ниш-Белград која натаму оди до Будимпешта, а моментално пор ...
СУДСКИ ГЛАМУР

СУДСКИ ГЛАМУР

На американската амбасадорка најинтересно ќе ѝ биде да следи како корумпираните институции ќе го гонат оној што ги корумпирал. ...
СТУДЕНТИ ОД ПОВЕЌЕ ФАКУЛТЕТИ, НЕ САМО МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЈА ОД УКИМ ЌЕ ОДАТ КАКО ПРАКТИКАНТИ ВО „АЛКАЛОИД“

СТУДЕНТИ ОД ПОВЕЌЕ ФАКУЛТЕТИ, НЕ САМО МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЈА ОД УКИМ ЌЕ ОДАТ КАКО ПРАКТИКАНТИ ВО „АЛКАЛОИД“

Фармацевтската компанија „Алкалоид“ АД Скопје  и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Скопје склучија нов меморандум, со кој се проширува досегашната с ...
ШЕСТ ДРЖАВИ ОД РЕГИОНОТ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА ЕДНО НЕБО И ЕДНА ВОЗДУХОПЛОВНА ВЛАСТ

ШЕСТ ДРЖАВИ ОД РЕГИОНОТ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА ЕДНО НЕБО И ЕДНА ВОЗДУХОПЛОВНА ВЛАСТ

Македонските, српските, црногорските, босанските, албанските и турските цивилни воздухопловни власти вчера во Белград потпишаа Меморандум за соработка ...
ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ОТВОРИ РЕГИОНАЛЕН СОВЕТОДАВЕН ЦЕНТАР ЗА ЖРТВИ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ОТВОРИ РЕГИОНАЛЕН СОВЕТОДАВЕН ЦЕНТАР ЗА ЖРТВИ ОД СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Општина Битола и Националната мрежа против семејно насилство денеска потпишаа меморандум за отворање Регионален советодавен центар за помош и поддршка ...
ГРЦИЈА БЛОКИРА ТРИ МЕМОРАНДУМИ ОТИ ЗАЕВ НАПИША МАКЕДОНСКА ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТВИТЕР

ГРЦИЈА БЛОКИРА ТРИ МЕМОРАНДУМИ ОТИ ЗАЕВ НАПИША МАКЕДОНСКА ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТВИТЕР

Грција денеска го повика премиерот Зоран Заев целосно да го спроведува Преспанскиот договор во врска со името на земјата, вклучувајќи ги и меѓународни ...
АРХИТЕКТИТЕ ЌЕ МУ ПОМАГААТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВО ЗАШТИТАТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

АРХИТЕКТИТЕ ЌЕ МУ ПОМАГААТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВО ЗАШТИТАТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

Архитектите ќе бидат вклучени во заштитата на недвижното културно наследство во земјава, според меморандумот кој денеска го потпишаа министерката за к ...
1 2 3 10 / 22 НАПИСИ