Таг: менструална сиромаштија

ВРАБОТЕНИТЕ ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА ИМААТ ДВА ДЕНА МЕНСТРУАЛНО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА ЗДРУЖЕНИЕТО НОВИНАРИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ВРАБОТЕНИТЕ ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА ИМААТ ДВА ДЕНА МЕНСТРУАЛНО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА ЗДРУЖЕНИЕТО НОВИНАРИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Вработените жени во Македонија да имаат два дена менструално отстуство е еден од предлозите за законски измени на Здружението Новинари за човекови пра ...
ГРАД СКОПЈЕ ТРИ ГОДИНИ НЕ ОБЕЗБЕДУВА БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ ЗА СРЕДНОШКОЛКИТЕ ИАКО ИМА БУЏЕТ, СЕ ПОДГОТВУВА ТОА ДА СЕ РЕШИ СО ЗАКОН ЗА ЦЕЛА ДРЖАВА

ГРАД СКОПЈЕ ТРИ ГОДИНИ НЕ ОБЕЗБЕДУВА БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ ЗА СРЕДНОШКОЛКИТЕ ИАКО ИМА БУЏЕТ, СЕ ПОДГОТВУВА ТОА ДА СЕ РЕШИ СО ЗАКОН ЗА ЦЕЛА ДРЖАВА

Додека трета година по ред се чека Град Скопје да им обезбеди бесплатни менструални производи на средношколките од Скопје затоа што за тоа е изгласна ...
ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

Жената во Македонија во текот на својот живот троши осум месечни плати само за трошоци поврзани со менструални производи и лекарства за менструална бо ...
ВО РЕСЕН ОТВОРЕН ВТОРИОТ УЧИЛИШЕН ТОАЛЕТ ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ВО МАКЕДОНИЈА

ВО РЕСЕН ОТВОРЕН ВТОРИОТ УЧИЛИШЕН ТОАЛЕТ ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ВО МАКЕДОНИЈА

Тоалетите во голем дел од школите во државава не се прилагодени за да можат девојчињата да ја одржат потребната хигиена за време на менструалниот цикл ...
4 / 4 НАПИСИ